Παναθηναϊκός: Να πιάσει την ιστορία από τα… κέρατα!

Ο Παναθηναϊκός έχει μεν την τύχη του στα χέρια του, αλλά η εικόνα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έδειξε πως θα πρέπει να κινήσει και τα δικά του χέρια για να είναι συνεπής με τον στόχο του

Παναθηναϊκός: Να πιάσει την ιστορία από τα… κέρατα!

Υπάρχει ένας αστικός μύθος στις ΗΠΑ που λέει πως όταν η Αμερικανική αποστολή έφτασε στη Σελήνη ο Νιλ Άρμστρονγκ απλώς… έσπρωξε τον Μπαζ Όλντριν και πήρε την θέση να κατέβει πρώτος στα άγνωστα εδάφη για να πιάσει από τα.. κέρατα την ιστορία και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στον τότε «άγνωστο κόσμο».

Έτσι και ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να πατήσει στο… φεγγάρι μετά από πολλά χρόνια και έχει στα χέρια του την τύχη του. δεν έπαιξε καλά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έκανε λάθη, δεν μπορούσε να παίξει το δικό του ποδόσφαιρο, δεν «άπλωσε» το παιχνίδι του στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια να υποχρεωθεί σε… ρόλο δεύτερο.

Μόνο που οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να σκοράρουν και μέχρι το 60’ υπέφεραν. Με την είσοδο του Ιωαννίδη όμως απέκτησαν περισσότερη ενέργεια, ταχύτητα και δύναμη στο παιχνίδι τους, ισορρόπησαν τον ρυθμό, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να φτάσουν απέναντι στον Αθανασιάδη.

Πλέον οι «πράσινοι» έχουν κρίσιμα παιχνίδια καθώς υποδέχονται τον ΠΑΟΚ, θα παίξουν στο Φάληρο κεκλεισμένων των θυρών με τον Ολυμπιακό και τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν τον Άρη.

Δύσκολα παιχνίδια, με ομάδες που έχουν εγωϊσμό και θέλουν να δείξουν πως δεν αξίζουν να βρίσκονται εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του συνεπώς έχουν την ευκαιρία να… πιάσουν την ιστορία από τα κέρατα και να χαρίσουν στον σύλλογο ένα πρωτάθλημα μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Είναι κάτι που χρειάζεται αντοχή στο πνεύμα και το σώμα, αλλά και σωστή προσέγγιση από κάθε πλευρά. Είναι αλήθεια πως στο ματς με την ΑΕΚ οι «πράσινοι» ήταν και τυχεροί, αφού η «Ένωση» είχε πολλές ευκαιρίες και δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Συνεπώς μια και έμειναν λίγα ματς ακόμα στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως το… ραντεβού με την ιστορία θα κριθεί από την δική τους θέληση.