Χουάνκαρ: «Θέλω τόσο πολύ αυτό το πρωτάθλημα, υπάρχει πρωτόγνωρη πίεση»

Ο Χουάνκαρ μίλησε για την επιθυμία του για να στεφθεί πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις πλάτες των ποδοσφαιριστών του Γιοβάνοβιτς.

Χουάνκαρ: «Θέλω τόσο πολύ αυτό το πρωτάθλημα, υπάρχει πρωτόγνωρη πίεση»

Ο Χουάνκαρ, ο οποίος αποτελεί βασικό γρανάζι του Παναθηναϊκού με 1 γκολ και 1 ασίστ σε 33 συμμετοχές φέτος έκανε δηλώσεις ενόψει της συνέχειας στα playoffs της Super League.

Μεταξύ άλλων, ο Χουάνκαρ μίλησε :

Για την πνευματική προετοιμασία ενόψει του “τελικού” με την ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε. Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτό το ματς, γιατί θέλουμε να στεφθούμε πρωταθλητές. Ο κόσμος έχει καιρό να βιώσει τέτοια συναισθήματα και θέλουμε να του χαρίσουμε ακόμα μεγαλύτερη χαρά».

Για το αν αυξάνεται η πίεση στην ομάδα όσο πλησιάζουν στο ντέρμπι: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πρωτόγνωρη πίεση. Πολλοί δεν έχουν βιώσει ανάλογη κατάσταση στην καριέρα τους. Είναι και για εμάς μία ευκαιρία να πάρουμε ένα τρόπαιο. Από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο μέσα στην ομάδα αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας. Ίσως οι οπαδοί δεν το κατανοούν μερικές φορές, αλλά συχνά είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Θέλουμε να ανταμείψουμε τους οπαδούς μας με τον τίτλο, επειδή μας έχουν στηρίξει στα εύκολα και στα δύσκολα».

Για το πώς διαχειρίζονται την πίεση: «Παλεύουμε κάθε μέρα για να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ από την αρχή της χρονιάς, αξίζουμε να είμαστε πρώτοι, αλλά δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά μας. Έχουμε ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή και άλλα τρία μέχρι το τέλος των πλέι οφ. Πρέπει να συνεχίσουμε».

Ενώ για την πρώτη σκέψη που του έρχεται ενόψει της Κυριακής: «Θέλω τόσο πολύ να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα».