Ολυμπιακός: Μπα αναντικατάστατος, λάθη στο πρόγραμμα

Ο Ουσεϊνού Μπα έγινε ο πιο βασικός στόπερ του Ολυμπιακού, έπαιζε σε όλα τα ματς και κάποια στιγμή έβγαλε κόπωση και σερί λαθών. 

Ολυμπιακός: Μπα αναντικατάστατος, λάθη στο πρόγραμμα

Από εναλλακτική επιλογή ο Ουσεϊνού Μπα έγινε το τελευταίο διάστημα ο πλέον βασικός στόπερ του Ολυμπιακού. Κι ήταν λογικό και δίκαιο διότι έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις απ' όλους, από τη στιγμή που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και γύρισε χωρίς προβλήματα στη δράση.

Ο Σενεγαλέζος έκανε καλά παιχνίδια, ήταν σοβαρός στις αμυντικές προσπάθειές του, προσπάθησε έστω και χωρίς επιτυχία να βοηθήσει και μπροστά με προωθήσεις.

Όμως το τελευταίο διάστημα και στις αποτυχίες του Ολυμπιακού, ο Μπα είναι «μέσα» σε πολλά. Και θυμίζει απροσεξίες ή ατυχίες του παρελθόντος. Είχε το αυτογκόλ στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, είχε την ευθύνη σε δύο από τα τέρματα της «Ένωσης» στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, ενώ με τον Άρη έκανε εκτός από σοβαρά σφάλματα και γενικά πολύ κακή εμφάνιση. Τουλάχιστον στα άλλα παιχνίδια ήταν καλός και άτυχος. Με τον Άρη ήταν ο χειρότερος φετινός Μπα.

Εννοείται ότι δεν έχει ευθύνη ο Μπα για την αγωνιστική κατηφόρα του Ολυμπιακού. Υπάρχουν άλλοι κι άλλοι. Όμως ο Σενεγαλέζος δεν μπορεί από τη μία στιγμή να είναι ένας παίκτης που έχει πιάσει ταβάνι και στην άλλη να γίνεται ξαφνικά ο βράχος της άμυνας. Και να παίζει ασταμάτητα ή να λογίζεται ως βασικός στόπερ και για τη νέα σεζόν...