Σκαρμούτσος: «Δεν μου λέει πολλά να περάσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό και να τερματίσει τρίτος»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Σκαρμούτσος μίλησε για τον ΠΑΟΚ, το φετινό πρωτάθλημα αλλά και τη συνεργασία του με τον Νίκο Αναστόπουλο στον Άρη.

Σκαρμούτσος: «Δεν μου λέει πολλά να περάσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό και να τερματίσει τρίτος»

Για το δέσιμό του με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Νίκος Σκαρμούτσος, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε μία ιστορία με το Νίκο Αναστόπουλο όταν αγωνιζόταν στον Άρη.

«Είμαι Αθήνα. Έχω τη δουλειά μου και τη σχολή μου και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Όταν είχα πάει στον Άρη τους είχα πει ότι είμαι ΠΑΟΚτσής. Το είπα για να είμαι σωστός και καθαρός. Και από τον Άρη είχα αγαπηθεί και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Με Αναστόπουλο πήγα στον Άρη και πρόεδρο τον Σκόρδα. Όταν ένα παιδί φεύγει στα 28 του από την Καλλιθέα και πηγαίνει σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ και να μην είσαι ΠΑΟΚ, αυτόματα γίνεσαι. Η πρώτη χρονιά λίγο έλειψε η ομάδα να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πιο έντονη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ ήταν όταν επανήλθα από έναν σοβαρό τραυματισμό που με άφησε εκτός για έξι μήνες και η αγάπη που έλαβα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ ήταν απίστευτη.

Ο ΠΑΟΚ Γλυφάδας που έκλεισα την καριέρα μου ήταν στην τέταρτη κατηγορία και οι παίκτες είχαν συμβόλαια πρώτης εθνικής γιατί είχαμε ιδιοκτήτη τον Ρέστη. Έχω έρθει στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ αγώνα είτε του ΠΑΟΚ, είτε του Άρη. Στην Αθήνα τους έχω δει, αλλά όχι Θεσσαλονίκη.

Αν θέλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα ούτε του ΠΑΟΚ, ούτε και του Άρη ήταν η χρονιά τους. Ανεξάρτητα τι έχει γίνει με τη διαιτησία δικαίως είναι στην κορυφή Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Δεν μου λέει και πολλά αν περάσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό και βγει τρίτος. Το τρομερό στον ΠΑΟΚ είναι ότι μπαίνουν στην πρώτη ομάδα παιδιά από την ακαδημία.

Έχουμε elite διαιτητές, ξένους παίκτες και δεν ξέρω που οδηγεί όλο αυτό. Πρέπει να βγει ένας νόμος και να επιβάλλει τις ομάδες να έχουν 6 ή 7 Έλληνες παίκτες στην αποστολή τους. Εμένα δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές, ένα πράγμα που θα μπορούσα να πω σε οποιονδήποτε νέο παιδί που ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο να έχει το κεφάλι κάτω, να έχει επιμονή και υπομονή, να δουλεύει μόνος του και να έχει πίστη στον εαυτό του. Ο καλός παίκτης δεν θα χαθεί.

Αν ξεκινήσω ιστορίες με τον Αναστόπουλο δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο. Μία χαρακτηριστική είναι όταν παίζαμε στην Καλαμάτα και ο αγώνας ήταν γύρω στο 80ο λεπτό και κερδίσαμε πέναλτι. Εκτός είναι Νεμπεγλέρας και Παπαδόπουλος και εγώ παίρνω την μπάλα εκτελώ και το χάνω.

Στη συνέντευξη Τύπου οι δημοσιογράφοι ρώτησαν αμέσως τον κόουτς γιατί το εκτέλεσα εγώ το πέναλτι κι αυτός από μόνος του τους είπε ότι ήταν δική του εντολή και ότι αν αύριο ξανακερδίζαμε πέναλτι, πάλι ο Σκαρμούτσος θα το εκτελούσε ανέφερε χαρακτηριστικά. Την επόμενη μέρα στην προπόνηση έχουμε πέναλτι και παίρνω μια μπάλα κι πάω να εκτελέσω και μου λέει ο Αναστόπουλος που πας εσύ και του απαντώ να εκτελέσω και μου απαντά ο ίδιος κάτσε κάτω, θες και να βαρέσεις πέναλτι».