Ολυμπιακός: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές, αλλά οι παίκτες να κλείσουν τα αφτιά τους!

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν μία ιερή υποχρέωση έως το τέλος της σεζόν, εφόσον σέβονται τον εαυτό τους και τον σύλλογο, αρχής γενομένης από το ματς με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». 

Ολυμπιακός: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές, αλλά οι παίκτες να κλείσουν τα αφτιά τους!

Εδώ που έχει φτάσει πλέον η κατάσταση στον Ολυμπιακό, υπάρχει ο κίνδυνος οι παίκτες να τα παρατήσουν και να τελειώσει ακόμη πιο άσχημα μία χρονιά που ξεκίνησε με διαφορετικές συνθήκες.

Κακά τα ψέματα, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην ΠΑΕ δεν ασχολούνται μόνο με τις κινήσεις που θα κάνουν ως προς τα εξωαγωνιστικά ζητήματα (ΕΠΟ, ΚΕΔ, διαιτησίες κλπ).

Πλέον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι λογικό να μπει (αν δεν έχει μπει ήδη) σε μία διαδικασία αξιολόγησης και να δει σε ποιους θα στηριχθεί την επόμενη σεζόν. Κι αυτή η αξιολόγηση φυσικά αγγίζει όλα τα πόστα (στελέχη, εργαζόμενοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, παίκτες, μέλη του σταφ).

Πολλά ακούγονται για τον ερχομό ενός τεχνικού διευθυντή, μολονότι θεωρητικά τεχνικός διευθυντής είναι ο Ζοσέ Ανιγκό (ασχέτως αν τώρα είναι υπηρεσιακός προπονητής). Πολλά ακούγονται για αλλαγές στο σταφ ή στο οργανόγραμμα...

Οι παίκτες από την πλευρά τους, αν έχουν ποδοσφαιρικό εγωισμό, οφείλουν να κλείσουν τα αφτιά τους και να μην τα παρατήσουν, αρχής γενομένης με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» (26/4, 19.00).

Έχουν μία ιερή υποχρέωση να μην τα αφήσουν όλα στην τύχη τους και μπλέξει σε μεγαλύτερες περιπέτειες ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας σεζόν.

Ας σκεφτούν μάλιστα, ότι ορισμένοι εξ αυτών ίσως να έχουν και τις τελευταίες τους ευκαιρίες να αποδείξουν ότι αξίζουν να μείνουν στο ρόστερ στα πέντε ματς που απομένουν.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό δεν εξαρτάται από εκείνον πλέον το αν θα βρεθεί του χρόνου στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League ή στον 2ο γύρο του Europa Conference League. Εξαρτάται από τις διαθέσεις του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ...

Ακόμα και τρίτος να βγει ο Ολυμπιακός, δεν εξασφαλίζεται η παρουσία του στα προκριματικά του Europa League, καθώς είναι υποχρεωμένος να περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου. Αν σηκώσει το τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, τότε οι Πειραιώτες πάνε στο Conference.

Όπως και να ‘χει, όμως, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να τα παρατήσει και οφείλει να βγει τρίτος, ώστε να έχει 50-50 πιθανότητες να πάει στο Europa League και όχι να βγει τέταρτος που θα τον στείλει σίγουρα στο Conference.

Μία ενδεχόμενη παρουσία του στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης, δεν θα τον «πληγώσει» μόνο οικονομικά, αλλά θα τον «πληγώσει» και σε επίπεδο πρεστίζ όταν θα μπει στη διαδικασία να συζητάει με ποδοσφαιριστές για να εντάξει στο δυναμικό του.

Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός έχει όλη την καλή διάθεση να βγάλει έναν «σκασμό» λεφτά από τα ταμεία του για να φέρει «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εξ αυτών θα του ζητούν συνεχώς χρόνο για να απαντήσουν. Και κατά συνέπεια, θα χάνεται πολύτιμος χρόνος στη μεταγραφική ενίσχυση...

Ας πάμε όμως τόσο μακριά... Αυτό που προέχει τώρα είναι ο Ολυμπιακός να τερματίσει τρίτος και... βλέπουμε τι μαντάτα θα φέρει ο τελικός του τελικού Κυπέλλου.