«Τετέλεσται» με… ελίτ πέναλτι

Μια ελίτ διαιτησία από την Ιταλία… τελείωσε τον Ολυμπιακό από την υπόθεση τίτλος τη φετινή αγωνιστική περίοδο και αφήνει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να βγάλουν τα μάτια τους για το πρωτάθλημα, που όπως όλα δείχνουν θα κριθεί στον β’ γύρο των πλέι οφ.

«Τετέλεσται» με… ελίτ πέναλτι

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός χθες, όπως και τη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν δικαιούται να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα ή μπορεί ο Μάσα και οι συνεργάτες του να του στερούν τη δυνατότητα να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ. Η απόφαση του Ιταλού διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι στη βουτιά του Βίντα αλλά και του συνεργάτη του στο VAR να μην τον καλέσει για να δει τη φάση είναι το σημείο που κρίνει το αποτέλεσμα της χθεσινής αναμέτρησης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ΑΕΚ πήρε το δώρο από τον Ιταλό, το ξετύλιξε και ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε τον εξαιρετικό Πασχαλάκη για το 1-2 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού στα λεπτά που είχαν απομείνει ο Ολυμπιακός δεν είχε το καθαρό μυαλό και τη δυνατότητα να επιστρέψει και να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά, κάτι που έκανε στην επανάληψη μετά το κάκιστο πρώτο ημίχρονο, όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε, σκόραρε και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν «κέρβερος» και κράτησε την ομάδα του Πειραιά μέσα στο παιχνίδι.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θύμισε τα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου της αναμέτρησης στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε το… μάθημά του και το «πλήρωσε» αλλά όχι ακριβά γιατί όπως είπαμε και παραπάνω υπήρχε στο γήπεδο ο Πασχαλάκης. Ο μοναδικός που μπήκε στο γήπεδο από την πλευρά του Ολυμπιακού. Το σχήμα με τα τρία δεκάρια όχι μόνο δεν… έπιασε αλλά οι Πειραιώτες δεν κρατούσαν καθόλου μπάλα, έδιωχναν στα τυφλά και δεν είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε ένταση, πάθος, διάθεση, τρεξίματα, πίεση, αλλά μόνο ένα τέρμα, γιατί η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με την εικόνα της άξιζε κι άλλο γκολ.

Από τη στιγμή που δεν ήρθε το δεύτερο γκολ και ο Ολυμπιακός βρήκε σφυγμό και αντέδρασε στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε. Η ΑΕΚ έκανε εύκολα το λάθος, ο Ολυμπιακός πίεσε πιο ψηλά, έβγαλε νεύρο, ισοφάρισε και ισορρόπησε, με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν να μένουν από δυνάμεις και εμπνεύσεις, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος στα παιχνίδια τους. Οι αλλαγές του Αλμέιδα βοήθησαν είναι η αλήθεια να πάρει «ανάσες» η ΑΕΚ που δεν είχε την ορμή του πρώτου μέρους, ενώ και ο Ολυμπιακός όσο περνούσαν τα λεπτά δεν είχε τις δυνάμεις για να κυνηγήσει ένα δεύτερο τέρμα.

Εκεί λοιπόν όπου όλα έδειχναν πως θα πάμε σε μια ισοπαλία που θα ήταν «λουκούμι» για τον Παναθηναϊκό (πέρασε από την Τούμπα), ήρθε η απόφαση του Μάσα αλλά και του συνεργάτη του στο VAR που έδωσε το διπλό στην ΑΕΚ και της επέτρεψε να… πιάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ξανά τους «πράσινους», που λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν πάρει μια τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Ένα τρίποντο που… σβήνει την γκέλα του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με αντίπαλο τον Βόλο (0-0) και κρατά την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην κορυφή της βαθμολογίας -μαζί με την ΑΕΚ- στο φινάλε του α’ γύρου των πλέι οφ, με τον ΠΑΟ να περιμένει την ΑΕΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την άλλη Κυριακή, ενώ την Τετάρτη υπάρχουν τα ματς ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Βόλος - Παναθηναϊκός.