Ολυμπιακός: Τα γκολ του Μπακαμπού και του Φορτούνη

Στο κρίσιμο ντέρμπι ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί για το γκολ στον φετινό πρώτο σκόρερ του, αλλά και στον παίκτη που έχει βάλει τα πιο πολλά γκολ στην ΑΕΚ στο Φάληρο. Οι ιδιαιτερότητες για Μπακαμπού και Φορτούνη

Ολυμπιακός: Τα γκολ του Μπακαμπού και του Φορτούνη

Στον Ολυμπιακό όλη η προσοχή είναι εδώ και μέρες στραμμένη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (23/4-21.00) με μοναδικό στόχο τη νίκη ώστε να μείνει στη διεκδίκηση των υψηλών στόχων, δηλαδή του τίτλου και του Champions League.

Για να έρθει η νίκη χρειάζεται συνολική προσπάθεια στο 100% και φυσικά... γκολ. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να βοηθήσουν άπαντες, ακόμη και οι αμυντικοί γιατί στα φετινά ντέρμπι του ο Ολυμπιακός γκολ από... Χουάνγκ και πίσω δεν έχει πάρει. Θα πει κανείς, ας γίνει καλά η δουλειά ώστε να μη δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός και μπροστά κάποιος θα βρεθεί να σκοράρει, αλλά δεν είναι τόσο απλό να μην έχει πάρει τέρμα σε μεγάλο ματς φέτος από κανέναν αμυντικογενή παίκτη της η ομάδα. Με τον Άρη έχει βάλει ένα ο Σωκράτης και σε αυτά τα ματς μεσοεπιθετικοί έχουν σκοράρει.

Δύο μπορεί να αποδειχτούν πρόσωπα «κλειδιά» για το σκοράρισμα. Ο ένας είναι φυσικά ο Μπακαμπού που είναι πρώτος σκόρερ γενικώς, αλλά και στα ντέρμπι. Έχει βάλει δύο (σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ). Από ένα έχουν οι Μπιελ (με ΠΑΟ), Μασούρας (με ΠΑΟΚ), Χουάνγκ (με ΠΑΟΚ), Βαλμπουενά (με ΑΕΚ), Ελ Αραμπί (με ΠΑΟΚ) και οι μη διαθέσιμοι Κανός (με ΑΕΚ) και Χάμες (με ΠΑΟΚ)

Ο Κώστας Φορτούνης έχει βοηθήσει αρκετά στο θέμα της δημιουργίας στα μεγάλα παιχνίδια στην Ελλάδα, αλλά ακόμη δεν έχει βάλει γκολ στους άλλους συνδιεκδικητές. Κι είναι κάτι που σαφώς ψάχνει στο συγκεκριμένο κρισιμότατο ντέρμπι ο Έλληνας άσος, ο οποίος και φέτος ήταν πολύτιμος στις δύο νίκες επί της ΑΕΚ. Στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα είχε κάνει σπουδαίες ενέργειες στα τέρματα του Μπακαμπού και του Κανός, ενώ και στο πρόσφατο 2-1 για το Κύπελλο ήταν από τους καλύτερους.

Όμως ο Φορτούνης είναι γενικά απέναντι στην ΑΕΚ ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με πέντε γκολ, τα οποία μάλιστα έχει βάλει σε τρία εντός έδρας ντέρμπι. Αν βρει και αυτός το γκολ που ψάχνει στη φετινή σεζόν σε ένα μεγάλο εγχώριο ματς και το κάνει τώρα, μπορεί να είναι κομβικός για την ομάδα του και τον στόχο της.