Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η ιστορία των τεσσάρων φετινών αναμετρήσεων

Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα συγκρουστούν για πέμπτη φορά τη φετινή σεζόν με τις τέσσερις προηγούμενες να δείχνουν αρκετά για την κόντρα των δύο ομάδων.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η ιστορία των τεσσάρων φετινών αναμετρήσεων

Και ο Ανιγκό και ο Ροντινέι στις δηλώσεις τους χαρακτήρισαν «τελικό» το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι η τελευταία ζαριά των πρωταθλητών Ελλάδας για να μείνουν ζωντανοί για την πρώτη και τη δεύτερη θέση.

Αυτό το ματς θα είναι το πέμπτο φετινό ανάμεσα στις δύο ομάδες και με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μία τεράστια υπέρ του παράδοση στις αναμετρήσεις πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» της φετινή σεζόν είναι αλλαγμένοι, παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, βγάζουν όμορφα πράγματα στο χορτάρι και υπήρχαν στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν που ανάγκασαν πολλούς να τους παραδεχτούν.

Το θέμα, όμως, είναι τι έχει συμβεί σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ; Ένας Ολυμπιακός που φέτος είναι πολύ ταλαιπωρημένος και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ξανά όλα όσα έχει περάσει. Παρόλα αυτά στέκεται όρθιος ακόμα και απειλεί τους αντιπάλους του.

Η πολύ καλή και βελτιωμένη φετινή ΑΕΚ έχει νικήσει μόλις μία φορά τον Ολυμπιακό και αυτή στο Κύπελλο. Εκείνο το 3-0 του πρώτου ημιτελικού που οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» και ο Μίτσελ είχαν δώσει ρεσιτάλ λαθών. Το πρώτο γκολ ξεκίνησε από τη λάθος πάσα του Παπασταθόπουλου για να συμπληρώσουν τα λάθη οι Βρουσάι, Ντόη. Το δεύτερο ήταν το αυτογκόλ του Σαμασέκου που θα μπορούσε να το έχει αποφύγει και το τρίτο ένα αχρείαστο πέναλτι από τον Ντόη. Στο ίδιο ματς ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια.

Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει με 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Πινέδα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Στην επανάληψη βγήκε σε τρεις κόντρες η ομάδα του Πειραιά και πέτυχε τρία γκολ. Στη ρεβάνς του κυπέλλου οι Πειραιώτες επικράτησαν και πάλι με 2-1, αλλά δεν πήραν την πρόκριση. Τα γκολ ήρθαν με άλλον τρόπο σε αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πίεσε την ΑΕΚ και σκόραρε, ενώ η εστία του παραβιάστηκε με αυτογκόλ του Μπα. Βέβαια είχε η ομάδα του Αλμέιδα το καλό της διάστημα που δημιούργησε προβλήματα.

Ίσως το καλύτερο της παιχνίδι η ΑΕΚ το είχε κάνει σε εκείνο το 0-0 στο Φάληρο, αλλά και πάλι γκολ του Χάμες είχε ακυρωθεί, ενώ οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν σπαταλήσει πολλές ευκαιρίες. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ ναι μεν παίζει ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν, αλλά στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό δεν της έχουν βγει τα πράγματα και τόσο καλά. Ο Ολυμπιακός από την άλλη την έχει νικήσει με δύο διαφορετικούς τρόπους και με δύο διαφορετικούς προπονητές. Την νίκησε στην κόντρα με τον Μίτσελ, την νίκησε παίζοντας πιεστικά και κυριαρχικά στο κύπελλο με τον Ανιγκό.

Άλλο ματς αυτό της Κυριακής, αλλά τα τέσσερα προηγούμενα είναι δείχνουν κάποια πράγματα με πρώτο για τον Ολυμπιακό πως τα λάθη στην άμυνα δεν συγχωρούνται, διότι ακόμα και σε εκείνο το 3-1 που νίκησε από ένα λάθος του Ελ Αραμπί προήλθε το μοναδικό γκολ της ομάδας του Αλμέιδα. Παρατηρούμε, όμως, ότι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές σε όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια.