Ολυμπιακός: Το «αγκάθι» με τα έξι γκολ παθητικό στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια

Ο Ολυμπιακός καλείται να βάλει... φρένο με την ΑΕΚ (23/4) στα γκολ που δέχεται στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Ολυμπιακός: Το «αγκάθι» με τα έξι γκολ παθητικό στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια

Από εκεί που ο Ολυμπιακός δεχόταν τέρματα ανά τρία-τέσσερα παιχνίδια, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Εθνικών ομάδων, είδε την εστία του να παραβιάζεται στα τελευταία τέσσερα ματς!

Συνολικά έχει 6 γκολ παθητικό στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του, με ορισμένα εξ αυτών να τα πληρώνει σοβαρά, όπως συνέβη στο 2-2 με τον Άρη και στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 0-2.

Τα άλλα τέρματα που δέχτηκε από τον ΠΑΟΚ και από την ΑΕΚ στο Κύπελλο δεν κόστισαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν «τόνισαν» το ξαφνικό πρόβλημα που έχει προκύψει και σίγουρα χρήζει επιδιόρθωσης ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την ΑΕΚ (23/4).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν βρίσκεται μόνο στο -6 και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη επί της ΑΕΚ για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ή έστω της 2ης θέσης. Αυτό που επιδιώκει είναι να κρατήσει ανέπαφη και την εστία του. Από την ημέρα που ανέλαβε ο Ζοσέ Ανιγκό ως πρώτος προπονητής, έχει δεχτεί τέσσερα γκολ σε τρία ματς. Δεν τα λες και λίγα για μία ομάδα που υποτίθεται κυνηγάει τον τίτλο.

Έφερε 3-1 με τον ΠΑΟΚ και 2-1 με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, ενώ ηττήθηκε 0-2 στην Λεωφόρο. Αν προσθέσουμε και το 2-2 με τον Άρη στο Φάληρο που ήταν το τελευταίο ματς του Μίτσελ, τότε ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου μετράει έξι γκολ παθητικό στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του.

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που επιτίθεται και που βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει.

Ο Ανιγκό δεν έχει κρύψει τον προβληματισμό του για την συγκεκριμένη συνθήκη και για αυτό το λόγο επιχειρεί να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ότι για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή (23/4), θα πρέπει να κάνουν καλή δουλειά και στα μετόπισθεν.