Η πρώτη του Γιάγια, αυτός που... τρέχει και η τρέλα. Ολυμπιακός σε ρυθμούς ΠΑΟΚ

Τι γίνεται με τον Ιβοριανό και πως το... +5 λειτουργεί ως μαγνήτης για τον κόσμο.

Η πρώτη του Γιάγια, αυτός που... τρέχει και η τρέλα. Ολυμπιακός σε ρυθμούς ΠΑΟΚ

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει αύριο το ματς με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο (21:30) μα είναι κοινό μυστικό ότι πλέον οι «ερυθρόλευκοι» ζουν σε ρυθμούς ΠΑΟΚ. Το ντέρμπι της Κυριακής, αυτό ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι για πολλούς και διαφόρους λόγους κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στον Πειραιά το γνωρίζουν πολύ καλά. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει ότι το σωστό είναι οι παίκτες να σκέφτονται το αυριανό ματς με τους Βοιωτούς και στη συνέχεια αυτό με τον ΠΑΟΚ. Όμως ταυτόχρονα ξέρει πολύ καλά ότι ο αγώνας της Κυριακής είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή και εν προκειμένω για τους δικούς του παίκτες. Πρόκληση όπως κάθε ντέρμπι.

Το ματς έχει και για άλλους λόγους -πέραν του ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι- ιδιαίτερο χαρακτήρα. Κυρίως διότι σε αυτό είναι πιθανό να παίξει κανονικά και ο Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός χαφ έχει δουλέψει αρκετά αυτό το διάστημα και όπως αναφέρει σήμερα το ΦΩΣ, αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να βγάλει ένα ημίχρονο. Τα έχει πάει πολύ καλά ο Τουρέ και υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο σταρ των «ερυθρόλευκων» στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και να παίξει πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Τι σημαίνει αυτό, ότι θα παίξει και ίσως για περισσότερο από ένα ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Για τον ματς αυτό «τρέχει» και ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο «Τόρο»ξέρει καλά των χαρακτήρα αυτών τον αγώνων και φυσικά θέλει πολύ να παίξει. Αν θα τα καταφέρει είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος της εβδομάδας καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Αύριο, κόντρα στον Λεβαδειακό δεν πρόκειται να αγωνιστεί.

Πλην του Τοροσίδη, τρέχουν και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να προμηθευτούν εισιτήρια. Χθες υπήρχαν ουρές στα εκδοτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης και ήδη περισσότερα από 8.000 εισιτήρια έχουν πωληθεί. Φυσικά, το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και η ατμόσφαιρα αναμένεται... καυτή. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι αν ο Ολυμπιακός νικήσει τον ΠΑΟΚ, τότε θα αποκτήσει διαφορά πέντε βαθμών από αυτόν.