Παναθηναϊκός: Το λάθος πληρώνεται…

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο δρόμο για το πρωτάθλημα, αλλά χρειάζεται συγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία για να μπορέσει να φτάσει αλώβητος μέχρι το τέλος

Παναθηναϊκός: Το λάθος πληρώνεται…

Ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα τουλάχιστον σε… τροχιά τίτλου, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ και αισιοδοξεί πως θα παραμείνει μέχρι το τέλος της προσπάθειάς του.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ της απώλειας των δύο βαθμών στο ματς με τον Βόλο στη Λεωφόρο, στην πρεμιέρα κιόλας των play off κερδίζοντας τον Άρη εκτός έδρας και τον Ολυμπιακό εντός.

Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες δεν τελειώνουν όμως, καθώς ο «μαραθώνιος των ντέρμπι» συνεχίζεται για το «τριφύλλι» με ένα πολύ δύσκολο ματς στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ από την πρώτη θέση και την προοπτική της κατάκτησης του τίτλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα «χτυπήσουν» όλα τα παιχνίδια και θα παίξουν για την ομάδα τους.

Αυτή η παράμετρος αυτόματα τους καθιστά αρκετά επικίνδυνους, αφού δεν θα έχουν το άγχος του «πρέπει». Αντίθετα θα βαραίνει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να διατηρηθούν στην κορυφή και να κάνουν πρωταθλητισμό.

Να αντέξουν πνευματικά δηλαδή στην πίεση του αποτελέσματος, αλλά και της επιτακτικής ανάγκης να παίξει καλά η ομάδα και να είναι πανέτοιμη να κερδίσει τους καλύτερους για να βγει πρώτη.

Την ίδια στιγμή την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Το γεγονός ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ απέχουν 6 βαθμούς από τον τρίτο Ολυμπιακό αναβαθμίζει το μεταξύ τους ντέρμπι στην Λεωφόρο. Μπορεί οι «πράσινοι» να έχουν την ισοβαθμία και με ισοπαλία, αλλά η «Ένωση» αποκτά το… πάνω χέρι, αν νικήσει.

Το σίγουρο είναι πως όπως έδειξε και η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά το ματς με τον Βόλο, δεν χάνεται τίποτε με ένα «στραβό» αποτέλεσμα, αλλά με δεύτερο συνεχόμενο τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Όποιος κάνει το λάθος, θα δει τον απέναντι να πανηγυρίζει τον τίτλο…