Μητσοτάκης: «Αδιανόητο να μην έχουμε καλούς διαιτητές από το εξωτερικό»

Στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί ότι έχουν γίνει βήματα προόδου με την εφαρμογή του VAR στα γήπεδα.

Μητσοτάκης: «Αδιανόητο να μην έχουμε καλούς διαιτητές από το εξωτερικό»

Η διαιτησία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αυτό, με αφορμή τον ντόρο που έχει γίνει φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Mega Καλημέρα», ο Πρωθυπουργός μίλησε επίσης για το γηπεδικό ζήτημα, τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του ΠΑΟΚ.

"Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να έχουμε καλούς διαιτητές από το εξωτερικό", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο σχέδιο εξυγίανσης του ποδοσφαίρου από τις FIFA και UEFA. «Οι αγώνες πρέπει να είναι στο γήπεδο, πρέπει να έχουμε αντικειμενικές διαιτησίες και να κερδίζει ο καλύτερος».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι έχουν γίνει βήματα προόδου με την εφαρμογή του VAR, αλλά και σε θέματα οπαδικής βίας μετά τη δολοφονία Άλκη Καμπανού.

Επίσης, αναφέρθηκε στην κρατική χρηματοδότηση, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ενώ επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της πολιτείας για τη χωροθέτηση τη νέας Τούμπας, του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

«Ο Παναθηναϊκός αποκτά επιτέλους το δικό του γήπεδο. Όταν μπαίνει κάποιος σε καινούργιο γήπεδο αλλάζουν οι συμπεριφορές».