Ολυμπιακός: Δεν πήγαινε άλλο!

Ο Ολυμπιακός νίκησε για πρώτη φορά σε ντέρμπι στο Φάληρο μετά από ένα χρόνο, ενώ δεν τα είχε καταφέρει φέτος στην έδρα του ούτε στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Δεν πήγαινε άλλο!

Δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η ιστορία με τα μεγάλα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ντέρμπι στην Ελλάδα με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και σε συνέχεια των ευρωπαϊκών αγώνων του στην πάντα γεμάτη και θερμή έδρα του.

Έξι ντέρμπι στο Φάληρο δίχως νίκη είχε ο Ολυμπιακός από τα περσινά playoffs μαζί με τις φετινές ισοπαλίες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ήταν πάρα πολλά ήδη και ένα αρνητικό σερί πρωτοφανές για το συγκεκριμένο κλαμπ και την παραδοσιακή δυναμική που έχει όταν αγωνίζεται στο γήπεδό του.

Στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός πήρε πρόκριση με ισοπαλία στο γήπεδό του, δε νίκησε κανένα ματς ούτε στα προκριματικά Champions League και Europa League ούτε στον όμιλο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Έχοντας και από πέρυσι αποτυχίες, όπως στον αγώνα με την Αταλάντα.

Όσα προβλήματα, δυσκολίες, ανισορροπίες στα ρόστερ ή αλλαγές προπονητών είχε ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα, δε συμβάδιζε με τη λογική να μην έχει ούτε μία νίκη σε εγχώριο ντέρμπι και ευρωπαϊκό ματς στο γήπεδό του. Θα είναι πολύ σημαντικό αυτή η αρχή με τον ΠΑΟΚ να έχει και συνέχεια, καθώς στο «Καραϊσκάκης» θα παίξουν φέτος άλλες δύο φορές η ΑΕΚ και μία ο Παναθηναϊκός.