Αλαφούζος: «Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο» (vid)

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο όπου ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση (δεν) αντιμετωπίζει τη διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αλαφούζος: «Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο» (vid)

"Ο Βοτανικός είναι ένα τεράστιο έργο. Η ανάπλαση του Βοτανικού γενικά. Και θα δώσει ένα σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα. Για τον Παναθηναϊκό είναι πιο σημαντικό γιατί θα αποκτήσει ένα πάρα πολύ σύγχρονο γήπεδο, το πιο ωραίο στην Ελλάδα. Φέτος τελειώνουμε στο Κορωπί τα έξι γήπεδα και το ξενοδοχείο, οπότε θα είμαστε η ομάδα με το καλύτερο γήπεδο και τις καλύτερες υποδομές", είπε αρχικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συνέχισε:

"Βέβαια, υπάρχει μία τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν το έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και δεν ξέρω αν θέλει να την αντιμετωπίσει".

Ερωτηθεί αν η κατασκευή του νέου γηπέδου μπορεί να αλλάξει το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν λακωνικός: "Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι κι αν δεν αποφασίσουν οι πολιτικοί να τους εφαρμόζουν αντί να τους αγνοούν, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα".

Τέλος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα: "Βλέπετε κάποιον λόγο για να μην είμαι; Εσείς βλέπετε συνθήκες που θα μου επέτρεπαν να μην είμαι απογοητευμένος;".

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου