Ολυμπιακός: Παράλογα πράγματα ο Μίτσελ, ποδοσφαιρική λογική ο Τερζής!

Δεν φταίει μόνο ο Μίτσελ για το κάζο με τον Άρη, αλλά στο τελευταίο 25λεπτο (στο 90+9’ τελείωσε το ματς) ο Τόλης Τερζής λειτούργησε με περισσότερη ποδοσφαιρική λογική.

Ολυμπιακός: Παράλογα πράγματα ο Μίτσελ, ποδοσφαιρική λογική ο Τερζής!

Είναι από τα παιχνίδια που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κολλάει το μυαλό των προπονητών. Το Ολυμπιακός – Άρης 2-2 έχει δύο αναγνώσεις. Πράγματι, για 70 λεπτά το μυαλό του Τόλη Τερζή φαινόταν να είχε… κολλήσει.

Παρότι οι Πάλμα και Γκρέι ήταν «αλλού γι’ αλλού», καθυστέρησε υπερβολικά να τους αντικαταστήσει για να αποκτήσει έναν καλύτερο ρυθμό η ομάδα του.

Ο Μίτσελ έβλεπε την ομάδα του να πηγαίνει το ματς εκεί που ήθελε και στο 73’ αποφάσισε να τα γκρεμίσει όλα και να χάσει κατά κράτος από τον Τόλη Τερζή που λειτούργησε με περισσότερη ποδοσφαιρική λογική! Η άποψή μας είναι ότι από τη μία υπήρχε ένας προπονητής που κανένας δεν κατάλαβε για ποιο λόγο άφησε την ομάδα του χωρίς φορ έχοντας το εύθραυστο 2-1 (σ.σ. δικαιολογήθηκε ότι ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Μασούρα) και από την άλλη ένας προπονητής που αντιλήφθηκε ότι από τη στιγμή που η ομάδα του είχε το μομέντουμ μετά το λάθος του Ρέτσου και το γκολ του Ιτούρμπε, θα έπρεπε να βάλει φρέσκα πόδια στο ματς. Μέσα ο ταχύτατος Καμάτσο αντί του… περιπατητή Πάλμα, μέσα και ο Νταμπό αντί του καταπονημένου Ντουκουρέ απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έπαιζε χωρίς φορ, χωρίς Φορτούνη, χωρίς τον καλύτερό του παίκτη (Κανός) και με τους Γκάρι – Σαμασέκου προερχόμενους από πολύωρα ταξίδια με τις Εθνικές, τον φανερά ανέτοιμο Γιαν Εμβιλά να παίζει μετά από 5 εβδομάδες, τον Κασάμι να αναλαμβάνει τον ρόλο του Φορτούνη, τον Μπιέλ υποτονικό ακόμη και στο εξαιρετικό διάστημα του Ολυμπιακού, τον Μασούρα σε ρόλο φορ και τον Ρέτσο με την ψυχολογία στο ναδίρ.

Ο Άρης βρήκε τη φάση που έψαχνε, βγήκε στην αντεπίθεση και για το 2-3 ασχέτως αν οι τελικές πάσες ήταν τραγικές και οι Πειραιώτες αναλώνονταν σε άναρχες επιθέσεις, μπας και η πελαγωμένη άμυνα του Άρη λυγίσει και από κάποια αναμπουμπούλα να ερχόταν το 3-2.

Συγχωρέστε μας, αλλά όπως ο Μίτσελ παίρνει τα εύσημα για την αναμόρφωση του Ολυμπιακού, δεν γίνεται να μην καταγραφεί το ποδοσφαιρικά παράλογο που ζήσαμε από το 73’ έως το 90+9’ με τις κινήσεις που έκανε, με αποκορύφωμα την απουσία καθαρού φορ για 26 ολόκληρα λεπτά, όχι μόνο για να έχει περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει, αλλά για να νιώθουν έναν τρόμο οι αμυντικοί του Άρη μόνο και μόνο με την παρουσία του Ελ Αραμπί στην προκειμένη περίπτωση. Πολύ απλά οι Θεσσαλονικείς αναθάρρησαν και πήραν έναν βαθμό που έως το 70’ ήταν ικανοί να έλεγαν και «ευχαριστώ» στον Ολυμπιακό που είχαν δεχτεί μόνο δύο τέρματα.