Ολυμπιακός: Η πίστη του Μπακαμπού και ο ρόλος του Μίτσελ

Πώς ο Σιντρίκ Μπακαμπού άλλαξε τη ψυχολογία του και εξελίχθηκε σε έναν αξιόπιστο επιθετικό για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Η πίστη του Μπακαμπού και ο ρόλος του Μίτσελ

Ο Σιντρίκ Μπακαμπού στις πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει που έφυγε από τη Μαρσέιγ. Ο Κονγκολέζος επιθετικός βρίσκεται σε μία εξαιρετική περίοδο που σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο και ο ίδιος αισθάνεται υπέροχα στον Ολυμπιακό.

Ο 31χρονος επιθετικός από την πρώτη στιγμή που πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Ελλάδα για να παίξει στον Ολυμπιακό ήταν σίγουρος ότι θα πετύχαινε. Το έλεγε στους δικούς του ανθρώπους πως ήρθε στη χώρα μας για να κάνει μία καλή σεζόν και να μείνει εδώ μόνιμα.

Η προηγούμενη σεζόν στη Μασσαλία δεν ήταν καθόλου καλή γι' αυτόν που ήθελε μία αλλαγή στην καριέρα του για να μπορέσει να της δώσει ώθηση. Ο Μπακαμπού και στον Ολυμπιακό πέρασε μία δύσκολη περίοδο που τα γκολ δεν έρχονταν εύκολα. Χρειαζόταν να χάσει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει και αυτό τον είχε φορτώσει με άγχος.

Στην αλλαγή της ψυχολογίας του έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Μίτσελ. Ο Ισπανός προπονητής τον πίστεψε πολύ τον Μπακαμπού και του το έδειξε. Ακόμα και στη διακοπή του Μουντιάλ και στην προετοιμασία φαινόταν πως αυτόν υπολόγιζε για βασικό επιθετικό. Η εμπιστοσύνη του Ισπανού προπονητή ήταν κομβική προκειμένου ο Μπακαμπού να αποβάλει το άγχος και την πίεση που είχε και να μπορέσει να έχει καλύτερες επιδόσεις κάτι που πλέον φαίνεται και στο γήπεδο.