Μπακαμπού: «Δικαιωμένος που έφυγα από την Μαρσέιγ για τον Ολυμπιακό»

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού μίλησε για την κοινή απόφαση με τη διοίκηση της Μαρσέιγ να αποχωρήσει από τη γαλλική ομάδα και νιώθει δικαιωμένος που βρήκε το... λιμάνι του στον Ολυμπιακό.

Μπακαμπού: «Δικαιωμένος που έφυγα από την Μαρσέιγ για τον Ολυμπιακό»

Ο 31χρονος πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ μίλησε στο Canal+ για την Μαρσέιγ, τον Ολυμπιακό, την επιστροφή του στην Εθνική Κονγκό, αλλά και για την περίοδο που είχε μείνει χωρίς ομάδα...

«Τι δεν λειτούργησε στη Μαρσέιγ; Νομίζω ότι ήταν το τάιμινγκ τέτοιο που δεν μπορούσα να παίξω. Όταν έφτασα στη Μασσαλία, δεν ήμουν σε κορυφαία φόρμα. Η Μαρσέιγ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, δεν υπάρχει απαραίτητα χρόνος προσαρμογής, πρέπει να ανταποκριθείς άμεσα και αυτό είναι όλο… Μπροστά μας είχαμε μια μεγάλη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Οπότε έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις, τόσο εγώ όσο και η ομάδα.

Μίλησα με τη διοίκηση και νομίζω ότι ήταν καλύτερο για εμένα να φύγω. Είναι μια επιλογή που νιώθω ότι με δικαίωσε. Σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί έχω βρει τα πατήματά μου. Οπότε δεν υπάρχουν τύψεις που έφυγα από τη Μαρσέιγ. Θεωρώ ότι από αυτή την υπόθεση είναι όλοι κερδισμένοι. Εγώ πάω καλά στον Ολυμπιακό και η Μαρσέιγ πάει επίσης καλά τη φετινή χρονιά κι αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί».

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού μίλησε και για την περίοδο που ήθελε να συνεισφέρει στην Εθνική Κονγκό, αλλά δεν είχε ποδοσφαιρική στέγη...

«Είχα βάλει την παρουσία μου στην Εθνική σε... παύση και είχα τον χρόνο να σκεφτώ. Αποφάσισα πως πρέπει να βοηθήσω την ομάδα μου και τη χώρα μου διότι το έχει ανάγκη. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν είχα ομάδα και έπρεπε να κάνω μια παύση για να βάλω τα πράγματα σε μία σειρά. Το πιο σημαντικό δεν είμαι εγώ, αλλά η ομάδα».