Γιαννιώτης: Το μεγάλο στοίχημα που κερδίζει ο Ολυμπιακός

Τα χαμόγελα που έχει σκορπίσει ο Έλληνας πορτιέρε μετά την εμφάνιση του στο παιχνίδι με τη Μπέτις και το μήνυμα για τη συνέχεια.

Γιαννιώτης: Το μεγάλο στοίχημα που κερδίζει ο Ολυμπιακός

Ήταν απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού από το φινάλε της περασμένης σεζόν να δώσει περισσότερο χώρο σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε αυτό το πρότζεκτ δεν γινόταν να μην περιλαμβάνεται και ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ο οποίος είχε κάνει μία εξαιρετική χρονιά με τον Ατρόμητο, ενώ είχε προηγηθεί ακόμα μία με τον Πανιώνιο.

Προς το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου είχαν ακουστεί πολλά ονόματα υποψήφιων πορτιέρε που θα έρχονταν στον Ολυμπιακό. Τελικά ο Ζοσέ Σα είναι αυτός που αποκτήθηκε για να κλείσει η τριάδα των γκολκίπερ. Στο πρόσωπο του Γιαννιώτη είχε δείξει εμπιστοσύνη ο Ολυμπιακός, ενώ και ο Πέδρο Μαρτίνς πίστευε πολύ σε αυτόν.

Για τον Έλληνα πορτιέρε, ωστόσο τα σημαντικά παιχνίδια ήταν αυτά που έχει μπροστά του τώρα. Αυτό ήταν το μεγάλο του στοίχημα και έπρεπε να το κερδίσει. Η απόδοση του στο παιχνίδι με τη Μπέτις σκόρπισε χαμόγελα στον Ρέντη.

Ο Γιαννιώτης έδειξε ψυχραιμία σε ένα ματς που «έκαιγε» στο οποίο ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει και καθαρό μυαλό. Ήξερε πότε θα τρέξει την ομάδα και πότε θα είναι προσεκτικός στις πάσες του. Δεν φοβήθηκε να βγει με δύναμη και αυτοθυσία σε αρκετές φάσεις προκειμένου να τις καθαρίσει. Ενέπνευσε σιγουριά στους στόπερ του και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα.

Είναι πολύ δύσκολο για έναν Έλληνα τερματοφύλακα να κάθεται κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και ειδικά σε ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η πίεση είναι μεγάλη και δεν είναι τυχαίο πως ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που έκαναν καριέρα σε αυτή τη θέση.