Ολυμπιακός: Ένα μπράβο στον Μίτσελ (και) για τις δηλώσεις του

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Πανθεσσαλικό, αλλά ο Μίτσελ στάθηκε στο γεγονός ότι δεν σκόραρε στην κανονική ροή του αγώνα.

Ολυμπιακός: Ένα μπράβο στον Μίτσελ (και) για τις δηλώσεις του

Ο Μίτσελ το έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν θέλει να στέκεται μόνο στο αποτέλεσμα. Όπως μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη είχε σταθεί στην πίεση και στις ευκαιρίες που απώλεσε η ομάδα του, έτσι και τώρα μετά το 3-0 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, εστίασε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που ήθελε στην ροή του παιχνιδιού.

Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να σημειώσει ότι ένα από τα παράπονα του Μίτσελ το προηγούμενο διάστημα ήταν ότι σπανίως αξιοποιούσε τις στατικές φάσεις η ομάδα του. Και τελικά στον Βόλο έβαλε μαζεμένα τα γκολ, αξιοποιώντας τρεις «στημένες μπάλες».

Ας εστιάσουμε, ωστόσο, στις δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος έκανε λόγο για την έλλειψη ενέργειας των παικτών του και για το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο δημιουργικοί μέσω οργανωμένης επίθεσης.

Ο Μίτσελ έχει καταφέρει να βάλει τον Ολυμπιακό ξανά σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου, αλλά του αξίζει και ένα μπράβο για τον τρόπο που διαχειρίζεται τόσο τις νίκες, όσο και τα αρνητικά αποτελέσματα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού, ο Κώστας Φορτούνης επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι από αυτόν θα πρέπει να ξεκινάει η ενδεκάδα. Πολύ σημαντικό επίσης ότι ο Σεντρίκ Μπακαμπού σκόραρε ξανά, καθώς η ψυχολογία του παραμένει στα ύψη.

Εξίσου σημαντικό ότι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν χρειάστηκε να… εργαστεί στο Πανθεσσαλικό. Όλη κι όλη μία τελική είχε ο Βόλος. Άρα, τα πήγε περίφημα η συνολική ανασταλτική λειτουργία. Εννοείται ότι σε όλο το ματς οι πρωταθλητές ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

Τα σημαντικότερα για τον Ολυμπιακό είναι μπροστά του. Μετά τη διακοπή θα επιστρέψουν στη διάθεση του Μίτσελ οι Μπιέλ, Χουάνγκ και Εμβιλά, όμως, απαιτείται ταπεινότητα και σωστή «ανάγνωση» των αγώνων από το τεχνικό τιμ. Ήδη είναι θετικό το πρώτο δείγμα από πλευράς Μίτσελ για το πώς εισέπραξε το διπλό στο Πανθεσσαλικό.