Επέστρεψε, αλλά να μη… θολώσει

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια ως το αουτσάιντερ. Ως η ομάδα με την πλάτη στον τοίχο και με το βαρύ 3-0 του Κυπέλλου στο πίσω μέρος του μυαλού της, που ήθελε -προσέξτε- όχι απλώς να μη χάσει, αλλά να κερδίσει για να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση του τίτλου.

Επέστρεψε, αλλά να μη… θολώσει

Μάλιστα, κουβαλούσε στην πλάτη τη… ρετσινιά της μη επιτυχίας σε μεγάλο ματς από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Παρά τα όσα αναφέραμε, ο πρωταθλητής Ελλάδας, τον οποίο είχαν τελειωμένο, έχει κάνει το -12 σε -5 από το ρετιρέ και παράλληλα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο νεόκτιστο και μέχρι πρότινος απόρθητο κάστρο της ΑΕΚ την πιο κατάλληλη χρονική στιγμή. Ο οργανισμός του μεγάλου λιμανιού ξέρει και από δύσκολες συνθήκες και να λειτουργεί υπό πίεση. Δεν μας είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έτσι, πάει στα πλέι οφ με την ψυχολογία στα ύψη, βροντοφωνάζοντας σε όλους πως θα διεκδικήσει τα κεκτημένα του μέχρι τέλους!

Άλλωστε, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στη βαθμολογία του β’ γύρου θα δει πως οι Πειραιώτες «τρέχουν» το μεγαλύτερο σερί της τρέχουσας σεζόν. Συγκεκριμένα, έχει το μεγαλύτερο αήττητο (18 αγωνιστικές) από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς έχει να χάσει πάνω από πέντε μήνες. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι μια άλλη ιστορία και κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Αυτό που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Ναι, καλοί είναι οι πανηγυρισμοί στον Ρέντη και το ξέσπασμα του κόσμου, αφού η ιστορία θα γράψει πως το αήττητο της «Ένωσης» στην «ΟΠΑΠ Αρένα» το έσπασε ο Ολυμπιακός, αλλά υπάρχει δρόμος.

Και ο δρόμος είναι γεμάτος… αγκάθια. Δεν πρέπει στον Ρέντη να ξεφύγουν τα.. μυαλά τους και να αλλάξουν στάση. Το έξτρα πρωτάθλημα που απλώνεται μπροστά μας θα είναι συναρπαστικό. Τέσσερις ομάδες θα στην κούρσα, όμως η κάθε μια ξεκινά από διαφορετική αφετηρία. Το καλεντάρι των πλέι οφ δίνει ένα έξτρα κίνητρο στο συγκρότημα του Μίτσελ, αφού αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο με εκείνο του δευτέρου μισού, έχει τη δυνατότητα να… ψαλιδίσει το -5 και το -3 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Τα ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟ και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τις αποστολές σε Πανθεσσαλικό και Φάληρο με Άρη, δίνουν την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να βρεθούν και σε απόσταση… αναπνοής από την κορυφή. Όλα αυτά όμως πρέπει να αποτυπωθούν εντός των τεσσάρων γραμμών. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει την έξτρα διαδικασία με προβάδισμα, έστω και μικρό. Η ΑΕΚ θέλει να αφήσει πίσω της τη βαριά ήττα στο ντέρμπι και να παίξει το ποδόσφαιρό της, έχοντας μπροστά της δύο απαιτητικά ματς.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πίσω, όμως οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του στα ντέρμπι σπέρνουν αισιοδοξία στον κόσμο του. Τέλος, ο Ολυμπιακός, που πέρασε τόσα και τόσα μέσα σε αυτήν τη χρονιά, έχει επιστρέψει για τα καλά, έχοντας συσπειρώσει τον κόσμο του. Και αν υπάρχει μια ομάδα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους άλλους τρεις, είναι ξεκάθαρα εκείνη του Πειραιά. Το εμφατικό διπλό της ομάδας του Μίτσελ τον κράτησε όρθιο.

Ούτως ή άλλως στα δέκα εναπομείναντα ματς θα κρίνονταν όλα, όμως οι Πειραιώτες μπαίνουν σε αυτά με τη μεγαλύτερη φετινή τους νίκη, στο -5 αντί για το -9 και με τους άλλους να τον υπολογίζουν για τα καλά!