Η μεγάλη διαφορά με Ομάρ

Στην πέμπτη σεζόν του στον Ολυμπιακό ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έχει το πιο δυναμικό ξεκίνημα. Διαβάστε γιατί...

Η μεγάλη διαφορά με Ομάρ

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί νίκησε και την ίωση και έπαιξε για 90 λεπτά και στο παιχνίδι με την Μπέτις, για να συμπληρώσει έτσι 8 σερί συμμετοχές από την αρχή μέχρι το τέλος στα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού! Ο Νορβηγός μπακ δεν έλειψε σε κανένα παιχνίδι της ομάδας, ούτε στην Ευρώπη(με Λουκέρνη, Μπέρνλι και Μπέτις), ούτε στο πρωτάθλημα (με Λεβαδειακό, ΠΑΣ και Αστέρα).

Μια ματιά στα προηγούμενα χρόνια δείχνει ότι έχουμε φέτος τον πιο... φουριόζο Ομάρ όλης της καριέρας του στον Ολυμπιακό! Πέρυσι είχε παίξει με την Ριέκα, αλλά ήταν εκτός με την Παρτιζάν και στα δύο παιχνίδια, όπως και στα ματς με ΑΕΛ και Ξάνθη, στις δύο από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σπόρτινγκ. Δηλαδή από τα οκτώ παιχνίδια είχε παίξει στα μισά.

Πρόπερσι ήταν τραυματίας και είχε χάσει όλο το πρώτο κομμάτι της σεζόν, κάνοντας ντεμπούτο εναντίον του ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο στις 23 Οκτώβρη. Το 2015-16 είχε κάνει δυνατό ξεκίνημα με συμμετοχή στα 4 πρώτα ματς του πρωταθλήματος και στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν, αλλά στις 26 Σεπτέμβρη με τον ΠΑΣ ο Σίλβα τον είχε κρατήσει στον πάγκο. Ενώ την πρώτη του σεζόν στην ομάδα, το 2014, είχε αγωνιστεί με την Ατλέτικο στην Ευρώπη, στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος με Νίκη Βόλου και Παναιτωλικό, αλλά όχι στο τρίτο με τον ΟΦΗ.

Ο Ελαμπντελαουί παρότι δεν προπονήθηκε την παραμονή του αγώνα με την Μπέτις, πήγε στον Μαρτίνς και του είπε ότι είναι απολύτως καλά και ότι δεν θέλει με τίποτα να χάσει το παιχνίδι. Και στο γήπεδο ήταν μέσα στους καλύτερους παίκτες της ομάδας, κάνοντας και τα σπριντ του μπροστά, αλλά και κόβοντας επιθέσεις της Μπέτις, μέχρι και αυτές που ήταν οφσάιντ!

Σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πάρει ανάσες, αλλά στο φετινό ξεκίνημά του είναι εξαιρετικός και δείχνει πόσο πολύ έχει πιστέψει σε αυτή τη νέα ομάδα που δημιουργείται. Διότι πάνω απ' όλα είναι παίκτης ψυχολογίας, κάτι που έχουμε διαπιστώσει καλά σε αυτή την τετραετία του στην ομάδα, με παρένθεση εκείνο το εξάμηνο που πήγε δανεικός στην Χαλ με τον Σίλβα. Συνεργάζεται καλά με τον Λάζαρο στη δεξιά πλευρά, αλλά και με όποιον άλλον έχει βάλει εκεί ο Μαρτίνς, τον Ποντένσε, τον Φετφατζίδη, τον Πάρντο.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να έχει τον Ελαμπντελαουί σε τέτοια κατάσταση, όπως και στο άλλο άκρο με το επίσης πολύ δυναμικό ξεκίνημα του Τσιμίκα στην επιστροφή του στην ομάδα. Με τον Νορβηγό, όταν είναι σε φάση «εκρηκτικότητας» όπως η τωρινή, να έχει και το εξτρά πλεονέκτημα της εμπειρίας.