Δηλαδή το πρόβλημα τόσο καιρό ήταν η αμοιβή;

Η ΕΠΟ αποφάσισε να αυξήσει τις αμοιβές των top class ξένων διαιτητών για τα play off. Άρα αν πληρωθούν θα έρθουν; Κι αν έρθουν, θα δοθούν αρκετές απαντήσεις. 

Δηλαδή το πρόβλημα τόσο καιρό ήταν η αμοιβή;

Κατόπιν αιτήματος του Παναγιώτη Μπαλτάκου η ΕΠΟ αποφάσισε να διευκολύνει το έργο του Στιβ Μπένετ ώστε να έρχονται top class αλλοδαποί διαιτητές, από τη elite κατηγορία της UEFA και πιθανώς και από μεγάλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. Θα δίνονται περισσότερα χρήματα ως δέλεαρ.

Προφανώς είναι κάτι που έπρεπε να είχε ήδη αποφασιστεί και για προηγούμενους αγώνες, καθώς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η πίεση από πλευράς Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε μόλις τώρα, με τη σημερινή (7/3) επιστολή Μαρινάκη. Είχαν υπάρξει πολλές άλλες επιστολές και ανακοινώσεις νωρίτερα.

Θα φανεί τώρα εάν τελικά το πρόβλημα ήταν τα λεφτά ή ό,τι άλλο έχουμε ακούσει τόσο καιρό. Περί οδηγιών να μην αποδέχονται προσκλήσεις από την Ελλάδα, περί άρνησης των καλών ξένων διαιτητών να σφυρίζουν στην Super League και όλα τα σχετικά. Θα φανεί αν τελικά μόνο τα χρήματα, τα οποία η λίγκα και οι ΠΑΕ έδιναν και νωρίτερα για να αυξηθούν οι αμοιβές, ήταν το βασικό ζήτημα. Και θα δούμε φυσικά εάν με αυτό το «όπλο» στα χέρια του ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ θα μπορέσει να πείσει τους πρωτοκλασάτους διαιτητές να διευθύνουν αγώνες στην Ελλάδα.

Θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα προσεχώς και φυσικά (εάν έρθουν οι ελίτ διαιτητές) θα γεννηθούν κι άλλα. Πού ήταν νωρίτερα; Ήταν, πάντως, μία κίνηση που έπρεπε να γίνει, αρκεί να έχει και αποτελέσματα.

Υ.Γ.

ΠΕΦΟ Λάχτι

Το θυμάσαι Παναγιώτη; Α, ρε φίλε... Καλό σου ταξίδι, με τον Ολυμπιακό πάντα μέσα σου όπου κι αν πάς...