Ολυμπιακός: Πάτησε… γκάζι και καλείται να μην αφήσει το πόδι στα πολύ πιο δύσκολα που ακολουθούν

Η αρχή έγινε με τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό ως προς την παραγωγή φάσεων, ο Λεβαδειακός έγινε έρμαιο στις ορέξεις του και τώρα καλείται να παίξει με μεγαλύτερη ένταση κόντρα στην ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Ολυμπιακός: Πάτησε… γκάζι και καλείται να μην αφήσει το πόδι στα πολύ πιο δύσκολα που ακολουθούν

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν είχαν απώλειες στα ματς με τους Λεβαδειακό, Ιωνικό ­­και ΟΦΗ αντίστοιχα. Για την ΑΕΚ εκκρεμεί το ματς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο την Τετάρτη (8/3) και πλέον το πρωτάθλημα… αρχίζει!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους πρωταθλητές, το σημαντικό για τον Μίτσελ είναι ότι βλέπει την ομάδα του να έχει πατήσει γκάζι. Από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχε φανεί ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με τον Λεβαδειακό, αν έκανε τα απολύτως απαραίτητα. Τελικά, οι παίκτες του Μίτσελ δεν έκαναν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αντιμετώπισαν το παιχνίδι με την απαιτούμενη σοβαρότητα, βγήκαν φουριόζοι από τα αποδυτήρια και έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι τους Βοιωτούς.

Τώρα, ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει ακόμη περισσότεη ένταση και ενέργεια απέναντι στην ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου θα απαιτηθούν πιο πολλά τρεξίματα, να βγάλουν προσωπικότητα οι παίκτες του και ουσιαστικά να δείξουν στον κόσμο ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν «μπουρλότο» στα πλέι οφ.

Εν ολίγοις, να μην μείνουν στην καλή εμφάνιση κυρίως με τον Παναθηναϊκό (σ.σ. με όλο τον σεβασμό στον Λεβαδειακό, ήταν ένα ματς δίχως ιδιαίτερη ανάλυση), γιατί η ΑΕΚ ειδικά μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν είναι… Παναθηναϊκός.

Για το ματς με τον Λεβαδειακό το μεγαλύτερο στοίχημα δεν ήταν άλλο από το να μην πετάξουν… χαρταετό οι «ερυθρόλευκοι».

Από τη στιγμή που μπήκε το γρήγορο γκολ του Μπιέλ, τότε είχε αρχίσει να «σχολάει ο γάμος».

Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό και ακόμη και να ισοφάριζε με την κεφαλιά του Συμελίδη στο 23’, θεωρούμε ότι δεν θα είχε καμία απολύτως τύχη. Φαινόταν ότι η μία ομάδα πίεζε ασφυκτικά και δημιουργούσε τη μία φάση πίσω από την άλλη και ότι στην αντίπερα όχθη υπήρχε ένας Λεβαδειακός που έδειχνε ανήμπορος να σταθεί στο Καραϊσκάκη.

Το σημαντικό είναι ότι ο Φορτούνης ανεβαίνει συνεχώς, ξαναμοίρασε ασίστ. Συν τοις άλλοις ο Χουάνγκ έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Σίγουρα το 6-0 φτιάχνει την ψυχολογία των παικτών, όμως, και η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα και πανεύκολα από μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα όπως είναι του ΟΦΗ. Σίγουρα θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία της το αποτέλεσμα του αγώνα του Περιστερίου την Τετάρτη (8/3) και φυσικά αν θα έχει απώλειες λόγω καρτών ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Το πρωτάθλημα λοιπόν τώρα… αρχίζει, αρκεί ο Ολυμπιακός να μην αφήσει το πόδι από το γκάζι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δύσκολα θα πάρει το τρίποντο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Κι ας έχει τον Χάμες Ροντρίγκες στη «φαρέτρα» του ο Μίτσελ.