Ολυμπιακός: Το θέμα είναι να τα βάζει και στα ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι με τον Λεβαδειακό, σκόραρε έξι φορές και το ζητούμενο για την ομάδα του Μίτσελ είναι να μπορέσει να σκοράρει και στα μεγάλα ματς του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Το θέμα είναι να τα βάζει και στα ντέρμπι

Δεν ήταν υπερβολή ότι στον Ρέντη το φοβήθηκαν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ήξεραν ότι θα βρουν απέναντι τους μία ομάδα που θα παίξει κλειστά και δεν θα τους αφήσει χώρους. Γι' αυτό και η αναμέτρηση αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και σεβασμό προς τον αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ορμητικός το απόγευμα της Κυριακής, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και πέτυχε όμορφα γκολ. Είχε στιγμές που έκρυβε τη μπάλα, αλλά το σημαντικότερο έδειχνε ότι είχε παίκτες με όρεξη να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Έχει λείψει φέτος από την ομάδα αυτή η διάθεση και αξίζει να σημειώσουμε πως το τελευταίο διάστημα την έχει ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.

Άλλωστε έτσι είναι ο αθλητισμός. Άλλες φορές θα νικήσεις και άλλες θα χάσεις. Σημασία έχει να προσπαθείς και να παλεύεις στο γήπεδο και στο τέλος να φεύγεις από αυτό γεμάτος. Ο Ολυμπιακός επί Μίτσελ κατάφερε να το βρει αυτό που το είχε χαμένο από την αρχή της χρονιάς.

Αυτό, όμως που πρέπει να αλλάξει ο Ισπανός τεχνικός και ενόψει ΑΕΚ είναι η πίεση που αισθάνονται οι παίκτες του γι' αυτά τα ματς. Τρανό παράδειγμα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στον Λεβαδειακό έβαλε έξι γκολ, ενώ στον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Κανός που έχασε τα άχαστα στο ντέρμπι με τους Βοιωτούς σκόραρε δύο φορές.

Και το κακό είναι πως ο Ολυμπιακός φτιάχνει φάσεις και στα ντέρμπι, αλλά το θέμα είναι να μπορέσει να τις τελειώσει. Εκεί πρέπει να εστιάσει ο Μίτσελ ενόψει του ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια για να μπορέσει να πάρει την πρώτη του νίκη σε μεγάλο ματς και φυσικά να βάλει μπουρλότο στο πρωτάθλημα.