Μίτσελ: «Σίγουρος με ΑΕΚ ο Χάμες, θέλει να παίξει ο Εμβιλά»

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μετά το 6-0 επί του Λεβαδειακού, αναφέρθηκε και στις επιστροφές του Χάμες και του Εμβιλά με ορίζοντα την ΑΕΚ (12/3). 

Μίτσελ: «Σίγουρος με ΑΕΚ ο Χάμες, θέλει να παίξει ο Εμβιλά»

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0, ο Μίτσελ ναι μεν μίλησε για την εύκολη νίκη επί των Βοιωτών, αλλά και για τον Χάμες που θα είναι έτοιμος με την ΑΕΚ. Επίσης, αναφέρθηκε και στον Γιαν Εμβιλά.

Αναλυτικά:

Τέτοιες εμφανίσεις και σκορ αφήνουν υπόσχεση ότι ο Ολυμπιακός θα υπερασπιστεί μέχρι τελευταία αγωνιστική τον τίτλο του;

Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό και να διορθώσουμε αυτά που έχουν συμβεί στην αρχή της σεζόν. Ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Δεν εξαρτάται από εμάς μόνο αλλά και από τους αντίλαλους μας. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για τον τίτλο πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλους τους αντιπάλους με τον ίδιο σεβασμό και σοβαρότητα. Πρέπει να παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια με την ίδια ένταση ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Αυτό έγινε και σήμερα. Οι αντίπαλοι δεν είναι όλοι ίδιοι και αυτό φάνηκε και γι' αυτό ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα.

Σας αφήνει πικρία ότι και την προηγούμενη εβδομάδα ότι έπαιξε το ίδιο καλά, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα;

Πραγματικά αυτό συμβαίνει. Σήμερα δημιουργήσαμε 10-12 ευκαιρίες και βάλαμε έξι γκολ. Άλλες φορές μπορεί να κάνεις το ίδιο και να μην τα καταφέρνεις. Το πιο σημαντικό είναι να το θέλουν οι ποδοσφαιριστές και να προσπαθούν πάντα να το πετύχουν αυτό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κάποια μέρα θα μπαίνουν τα γκολ και θα κερδίζεις παιχνίδια και βαθμούς. Και γι' αυτό λέμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι η ομάδα είναι βελτιωμένοι και μπαίνουμε στα πλέι οφ με προσδοκίες. Θα συμβούν πολλά πράγματα.

Πως σκέφτεστε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, πως το περιμένετε;

Στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα μας γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε μία ομάδα που έχει προσδοκίες και διεκδικεί τον τίτλο. Όλα μέσα στο παιχνίδι πρέπει να είναι διαφορετικά και να ξεκινήσουμε από εμένα. Δεν θέλω να ξοδέψω την ενέργεια μου ούτε στην κριτική, ούτε και στα εγκώμια. Είναι προτιμότερο η ενέργεια να πηγαίνει στους ποδοσφαιριστές για να παίζουν όπως και σήμερα.

Από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού έλειπαν σημαντικοί παίκτες. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές φάσεις και πέτυχε μία άνετη νίκη. Πόσο πιστεύετε ότι και με την ενίσχυση των παικτών που έλειπαν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να καλύψει τη διαφορά στη βαθμολογία; Επίσης πόσο σας προβληματίζει ότι στα ντέρμπι η δυστοκία του στέρησε κάποιους βαθμούς;

Οι απουσίες συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παιχνίδια που μία ομάδα δεν είναι πλήρης και γ' αυτό πρέπει να υπάρχει ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα. Είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να είναι πάντα δυνατό. Στο προηγούμενο παιχνίδι που βάλαμε έξι γκολ παίξαμε χωρίς αυτές τις απουσίες. Ωστόσο κάναμε πάλι το ίδιο και χωρίς να φαίνονται αυτές οι απουσίες. Είμαι σίγουρος ότι σε καμία ομάδα δεν θα συμβεί να χρησιμοποιεί την ίδια ενδεκάδα γιατί συμβαίνουν διάφορα με τραυματισμούς και τιμωρίες. Νομίζω ότι η ομάδα μας έχει 16-17 ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταπεξέλθουν και να παίξουν επάξια σε αυτή την ομάδα. Πολλοί από αυτούς τους ποδοσφαιριστές μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο από την αρχή της χρονιάς γιατί έχει αλλάξει η νοοτροπία τους και η συμπεριφορά τους. Όχι μόνο μπορούμε να σκοράρουμε γκολ, αλλά δεν δεχόμαστε γκολ και αυτό είναι το καλύτερο νέο. Επιμένω ότι η ισορροπία στην ομάδα μας είναι και η καλύτερη και σας θυμίζω ότι δεν δεχτήκαμε γκολ από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Η τύχη δεν υπάρχει πρέπει να την ψάχνεις. Αν δεν κάνω λάθος και αν ρίξουμε μία ματιά στα αποτελέσματα και τις στατιστικές ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο η ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που στα μεταξύ τους έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο εμείς κερδίζουμε ομάδες που στην αρχή δεν μπορούσαμε να κερδίζουμε και αυτό μας φέρνει πιο κοντά στον τίτλο. Ειλικρινά πιστεύω ότι στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό εμείς έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ υπήρχε μεγάλη ισορροπία και νομίζω ότι δεν έχουμε νιώσει κατώτεροι του ΠΑΟΚ παρόλο που έχουμε χάσει στο ένα παιχνίδι. Ήμασταν πραγματικά καλοί. Εάν με ρωτούσατε την ημέρα που ήρθα σε τι κατάσταση θα ήθελα να δω την ομάδα την ημέρα των πλέι οφ θα σας απαντούσα στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Η εικόνα του Ολυμπιακού έχει να κάνει πως όλο και περισσότερο πιστεύαμε ότι αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός. Αυτό δεν οφείλεται στον προπονητή, αλλά στους παίκτες που κάνουν ένα βήμα περισσότερο.

Ποια είναι η κατάσταση του Χάμες και του Εμβιλά και αν υπάρχει κάποια εικόνα ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ;

Ο Χάμες εδώ και τρεις μέρες προπονείται μόνος του. Αύριο θα μπει με την ομάδα. Επομένως είναι σίγουρη η συμμετοχή του με την ΑΕΚ. Ο Εμβιλά δεν μπόρεσε να παίξει σήμερα. Έχουμε μπροστά μας οχτώ ημέρες και θα τον δούμε γιατί ο ίδιος θέλει να παίξει με την ΑΕΚ. Είναι ένας παίκτης με δύο σημαντικά χαρακτηριστικά. Πρώτον είναι πολύ δυνατός και δεύτερον είναι πολύ μεγάλη η δέσμευση του προς την ομάδα. Από τη στιγμή που θέλει να παίξει πιστεύω ότι θα βρεθεί σε αυτή τη θέση. Τώρα, όμως, έχω ένα μεγάλο πρόβλημα για το ποιους θα βγάλω για να βάλω τον Χάμες και τον Εμβιλά. Σίγουρα ότι και να γίνει το λάθος θα είναι του προπονητή.