Super League: Μάχη... «αστεριών» στην Τρίπολη

Με το ματς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο κάνει σήμερα σέντρα η 25η αγωνιστικς του πρωταθλήματος της Super League. Η μεταξύ τους παράδοση, η βαθμολογία και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Super League: Μάχη...  «αστεριών» στην Τρίπολη

Ο Αστέρας Τρίπολης προέρχονται από 3 σερί ισοπαλίες και την ήττα στην «ΟΠΑΠ Αρένα». Τελευταία τους νίκη στις 30 Ιανουαρίου το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, που είναι και η μοναδική στις τελευταίες 8 αγωνιστικές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μόλις ένα από τα 24 φετινά παιχνίδια τους έχει λήξει με νίκη φιλοξενούμενης ομάδας: το ΑστέραςΆρης 0-2 στις 11 Σεπτεμβρίου. Όλα τα υπόλοιπα ολοκληρώθηκαν είτε με νίκη του εκάστοτε γηπεδούχου είτε με ισοπαλία.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας μέσα στο 2023. Τελευταίο του διπλό στις 22 Δεκεμβρίου, όταν επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Έκτοτε σε 4 εξόδους του από το Περιστέρι έχει δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες. Ο Αστέρας είναι αήττητος στην Τρίπολη στα τελευταία 6 ματς που υποδέχθηκε τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα, με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες. Πάντως, το τελευταίο διπλό της αθηναϊκής ομάδας ήταν πέρυσι για το Κύπελλο (1-3 στην παράταση). Στο πρωτάθλημα έχει να κερδίσει από τον Φεβρουάριο του 2018, 0-1, με γκολ του Χατζηισαΐα.

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Ώρα έναρξης: 20.00 - Novasports Prime

Διαιτητής: Κων/νος Τσετσίλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Σακκάς (Θεσσαλίας)

4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Η παράδοση

Για 20η φορά θα υποδεχθεί ο Αστέρας Τρίπολης τον Ατρόμητο. Μέχρι τώρα έχει επικρατήσει στις 10 αναμετρήσεις, οι έξι έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες, ενώ υπάρχουν και τρεις νίκες της ομάδας του Περιστερίου.

Οι δύο από τις τρεις νίκες του Ατρομήτου ήταν διαδοχικές και έγιναν τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 με σκορ 1-0, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε ένα αήττητο σερί για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν έχει χάσει στα έξι τελευταία παιχνίδια που υποδέχθηκε την ομάδα του Περιστερίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτές οι δύο νίκες της ομάδας του Περιστερίου με 1-0 ήρθαν να συμπληρώσουν ένα σερί έξι αγώνων που είχαν ολοκληρωθεί με αυτό το σκορ, αρχικά με τέσσερις διαδοχικές νίκες της ομάδας της Αρκαδίας και στη συνέχεια του Ατρομήτου.

Το 1-0 είναι και το δημοφιλέστερο σκορ στις νίκες για τον Αστέρα, ο οποίος έχει επικρατήσει τις πέντε από τις δέκα με αυτό το αποτέλεσμα, ενώ υπάρχουν και δύο με 2-1.

Το εντυπωσιακό 6-2 της σεζόν 2021-22 αποτελεί την ευρύτερη νίκη στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, ενώ μόλις μια φορά ακόμη έχει σημειώσει έξι γκολ σε έναν αγώνα ο Αστέρας Τρίπολης, στο 6-1 επί του ΟΦΗ στις 22 Φεβρουαρίου 2015.

Η τελευταία τους αναμέτρηση, όμως, ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και ήταν μόλις το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης που δεν έχει σημειωθεί γκολ. Το προηγούμενο ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου 2011.

19 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΓΚΟΛ: 26-13

Το προφίλ της 25ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία: