Γκροφ: «Όλα έγιναν γρήγορα, πήρα μια σωστή απόφαση»

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, Ντάβιντ Γκροφ, μίλησε στην Ουγγαρία για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη χώρα μας αλλά και τη μάχη των Βοιωτών για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Γκροφ: «Όλα έγιναν γρήγορα, πήρα μια σωστή απόφαση»

«Η ευκαιρία ήρθε πολύ ξαφνικά, δεν είχα πολύ χρόνο να το σκεφτώ. Έπρεπε να πετάξω για Ελλάδα την τελευταία στιγμή, την τελευταία μέρα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, αλλά αισθάνομαι ότι πήραμε μια καλή απόφαση», λέει ο Ντάβιντ Γκροφ ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει φανέλα βασικού από τον κόουτς Γιάννη Πετράκη.

«Γνώριζα μερικούς παίκτες από την ομάδα και υπάρχουν και κάποιοι που ήμασταν αντίπαλοι στην Αγγλία. Ο Σκβάρκα ήταν συμπαίκτης μου στη Φερεντσβάρος και εδώ είναι ο Βινίσιους, με τον οποίο ήμασταν μαζί στη συνάντηση της εθνικής ομάδας και παίξαμε πολλά ματς», είπε ο δύο φορές πρωταθλητής Ουγγαρίας, ο οποίος έχει πλέον μαζί του και την οικογένειά του, αφού έχουν έρθει στην Ελλάδα η σύζυγός του και το παιδάκι τους.

«Η Λιβαδειά είναι μικρή πόλη, αλλά όπου κι αν πάμε, ο κόσμος μας αναγνωρίζει και μας χαιρετάει με ένα χαμόγελο ή μια χειραψία, κάτι που είναι πολύ όμορφο για εμένα και την οικογένειά μου. Αισθανόμαστε ύστερα από λίγες μέρες ότι είμαστε στο σωστό μέρος», τόνισε ο Ούγγρος τερματοφύλακας.

Για την πορεία του Λεβαδειακού, ο Γκροφ είπε: «Η ομάδα μπορεί να δείξει περισσότερα και αυτό δεν έχει φανεί στο πρωτάθλημα. Έγιναν μεταγραφές τον χειμώνα. Πριν από δέκα μέρες πήραμε νέο προπονητή και ξεκίνησε μια διαδικασία.Έχουμε μόνο εννέα παιχνίδια συνολικά, θα πρέπει να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς», είπε ο Γκροφ για την κατάσταση της ομάδας του ενώ επεσήμανε πως από τη διοίκηση τους μίλησαν και τους είπαν πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει ο Λεβαδειακός στην πρώτη κατηγορία, ενώ και ο Μαγυάρος σημείωσε πως αρκετών παικτών το μέλλον εξαρτάται από το τι θα συμβεί στον σύλλογο: «Πιστεύω ότι τόσοι πολλοί παίκτες αποκτήθηκαντον χειμώνα, θα παλέψουμε για να μείνουμε, έχουμε μια ρεαλιστική ευκαιρία να το κάνουμε. Στα πλέι οφ θα παίξουμε κυρίως με τους άμεσους αντιπάλους μας, πρέπει να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

Για την απόφασή του να παίξει ξανά στο εξωτερικό και τον κόουτς Πετράκη είπε: «Όσο περνούσε ο καιρός, ένιωθα όλο και περισσότερο ότι υπήρχαν λιγότερες πιθανότητες για αυτό, αλλά στα 34 μου βρήκα μια ευκαιρία. Είναι λίγο διαφορετικό από όταν πρωτομετακόμισα στο εξωτερικό όταν ήμουν μόλις 16 ετών, παιδί, και τώρα σαν πατέρας και παντρεμένος. Ο νέος προπονητής με εμπιστεύεται. Μια μέρα πριν τον αγώνα μου είπε να προετοιμαστώ γιατί είχε έρθει η ώρα μου. Προσπάθησα να του δείξω, ευτυχώς το ματς πήγε καλά, με εμπιστεύεται απόλυτα. Ξέρει ότι έχω παίξει αρκετά ματς στην καριέρα μου. Θέλουμε να μαζεύουμε νίκες, αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή».