Με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα... Ολυμπιακός!

Ούτε ο πιο ευφάνταστος -ου μη και νοσηρός- νους δεν θα μπορούσε να είχε γράψει το πανομοιότυπο σενάριο των φετινών ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα... Ολυμπιακός!

Ούτε ο πιο ευφάνταστος -ου μη και νοσηρός- νους δεν θα μπορούσε να είχε γράψει το πανομοιότυπο σενάριο των φετινών ντέρμπι «αιωνίων». Με τον Ολυμπιακό να είναι και στις δύο αναμετρήσεις καταφανώς καλύτερος του πρωτοπόρου της Σούπερ Λιγκ, αλλά να παίρνει βαθμολογικά πολύ λιγότερα απ’ όσα δικαιούταν βάσει εικόνας και όσων κατέθεσε εντός αγωνιστικού χώρου, φωνάζοντας για τις διαιτητικές αποφάσεις στο φινάλε των αναμετρήσεων.

Τόσο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» όσο και στο Καραϊσκάκη προς διάσωση του Παναθηναϊκού έστερξε το VAR και ενώ με το που κατέληξε η μπάλα στα δίχτυα από το διαγώνιο σουτ του Βρουσάι οι «πράσινοι» έκαναν... νοερά τους υπολογισμούς τους και ήταν στον πόντο από την ΑΕΚ και στο +2 από τον Ολυμπιακό πήραν βαθμολογική ανάσα μετά την επίσκεψη του Πινέιρο στο μόνιτορ.

Είναι σίγουρο ότι θα χυθούν τόνοι μελάνης και εργατοώρες θα καταναλωθούν και για αυτήν τη φάση με το οφσάιντ του Ελ Αραμπί (όπως είχε γίνει αντίστοιχο και στον πρώτο γύρο με το πέναλτι στις καθυστερήσεις του Άβιλα στον Σπόραρ), όπως και για την αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων στα τελειώματά τους, αλλά αυτό που σίγουρα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι τούτο: σε μια... υβριδική χρονιά για εκείνον που όλα μοιάζουν να έχουν γίνει λάθος (από την αρχή μέχρι το τέλος και σε όλα τα επίπεδα) στα δύο ντέρμπι «αιωνίων» ήταν περισσότερο από κάθε άλλο αγώνα της σεζόν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Απόδειξη ότι παρά τη... σκασίλα τους για ένα ακόμη ντέρμπι «αιωνίων» χωρίς νίκη (αισίως έξι, με το τελευταίο νικηφόρο να ανάγεται στην προπέρσινη σεζόν), σε μια σεζόν όπου δεν έχει κερδίσει κανέναν ιστορικό του αντίπαλο και στο Καραϊσκάκη έχει σκοράρει άπαξ εναντίον, ο παραδοσιακά πιο απαιτητικός κριτής της ομάδας, ο κόσμος της, αντάμειψε τους παίκτες και τον προπονητή του με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Το αποτέλεσμα παρότι βαθμολογικά μοιάζει καταδικαστικό για τον Ολυμπιακό τον βγάζει ενισχυμένο και του δίνει δικαίωμα ελπίδας, αφού με τέτοιες εμφανίσεις ο «αιώνιος» αντίπαλός του δεν θα μακροημερεύσει επικεφαλής. Για να μπορέσει να το εκμεταλλευθεί, όμως, χρειάζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και να παίζει όπως με τον Παναθηναϊκό και με τους υπολοίπους...