Να μην το πει ούτε του παπά...

«Παιχνίδι που δεν μπορείς να κερδίσεις, το καλύτερο είναι να μην το χάσεις» λένε και ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που με βάση την άθλια εικόνα του δεν θα κέρδιζε ούτε με… διάταγμα, μπορεί να λέει πάλι καλά που πήρε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Να μην το πει ούτε του παπά...

Έτσι παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει πλέον τις απώλειες των υπολοίπων διεκδικητών του τίτλου.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν… εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Κι αυτό διότι ο Ολυμπιακός δημιουργούσε ένα «κλουβί» γύρω από τον Πέρεθ, τον παίκτη που αποτελεί τον… πλέι μέικερ για τους «πράσινους».

Ο νεαρός Βαγιαννίδης δεν ήταν έτοιμος για το ντέρμπι και οι γηπεδούχοι… μυρίστηκαν αίμα από την πλευρά του «χτυπώντας» με τον Κανός στο δεξί άκρο της άμυνας. Κάποιες σπασμωδικές κινήσεις με μακρινές μπαλιές προς τους Μαντσίνι, Παλάσιος δεν απέφεραν κάτι το ουσιαστικό παρά τις χαμένες ευκαιρίες και πέραν τούτου ουδέν.

Η πίεση έγινε αφόρητη με το ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Γιοβάνοβιτς στο 60’ να διορθώνει το λάθος του αποσύροντας τον Βαγιαννίδη και περνώντας τον Κώτσιρα, ενώ επίσης ο Σπόραρ αντικατέστησε τον Ιωαννίδη.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε καν να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να την αλλάξει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να φτάσει στην περιοχή του Πασχαλάκη συντεταγμένα και με πλάνο.

Η εμφάνιση του «τριφυλλιού» έγινε χειρότερη με την πάροδο του χρόνου και έδειχνε εικόνα ομάδας που παλεύει για την παραμονή της! Με διπλή ζώνη άμυνας, τους επιθετικούς αρκετά κάτω από το κέντρο και με παίκτες να πέφτουν κάτω τραυματισμένοι για λίγα λεπτά, ο Παναθηναϊκός σώθηκε από την υπόδειξη του Πινέιρο για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στη φάση του γκολ που σημείωσε ο Ολυμπιακός και μένει με την ικανοποίηση ότι δεν ήθελε να χάσει και δεν έχασε.

Μια στιγμή όμως! Η εικόνα του ειδικά στο β’ μέρος ήταν θλιβερή και εάν συνεχίσει στα πλέι οφ αυτές τις εμφανίσεις είναι προφανές πως θα έχει πρόβλημα…