Ολυμπιακός: Στη χειρότερη του χρονιά τους κρατάει στην… τσίτα, αλλά μένει με πίκρα

Ο Ολυμπιακός στη χειρότερη του χρονιά των τελευταίων ετών έχει κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, τους έχει όλους στην… τσίτα, αλλά κάτι του λείπει.

Ολυμπιακός: Στη χειρότερη του χρονιά τους κρατάει στην… τσίτα, αλλά μένει με πίκρα

Η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι ίσως η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας. Ίσως να κοντράρεται με αυτή του 2018, αλλά ελάχιστη σημασία έχει. Η ουσία είναι πως πρόκειται για μία τραγική σεζόν με εκατοντάδες προβλήματα και που σε φτάνει στο σημείο πολλές φορές να λες «άντε να τελειώνει να ξεκινήσει το χτίσιμο της επόμενης».

Αυτός ο Ολυμπιακός που περιγράφουμε είχε βρεθεί στο -12 από την κορυφή και το βράδυ του Σαββάτου θα μπορούσε να έχει μειώσει στους δύο βαθμούς. Το άξιζε είναι η αλήθεια να έχει μειώσει στους δύο βαθμούς, διότι κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει κάνει μία παλικαρίσια εμφάνιση.

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ έχουν παίξει με το μαχαίρι στα δόντια και δεν έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό να πάρει ανάσα. Γι’ αυτό και από ένα σημείο και μετά οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ροκανίσουν το χρόνο ή να ηρεμήσουν το ματς. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν βρήκαν αντίδοτο για να φρενάρουν τους Πειραιώτες.

Κι όμως όλη αυτή η εικόνα δεν ανταμείφθηκε με τον Ολυμπιακό στο τέλος της βραδιάς να μην παίρνει τη νίκη. Το χειρότερο για τους Πειραιώτες είναι πως σκόραραν αλλά έζησαν ότι και με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Είδαν το γκολ τους να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Για τη διαιτησία μίλησαν όλοι χθες και ο Μίτσελ στάθηκε περισσότερο στην αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα του. Για παράδειγμα η φάση που ο Πινέιρο σταματάει την κόντρα επίθεση, διότι ο Κουρμπέλης βρισκόταν στο έδαφος με κράμπα είναι η χειρότερη απόφαση που έχει πάρει ο Πορτογάλος στο ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα… σκασμό φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Θα μπορούσε να μην είχε φτάσει το ματς στην τελευταία φάση και στο γκολ του Βρουσάι. Θα μπορούσε να το έχει τελειώσει νωρίτερα όταν έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Αυτό είναι ένα ζήτημα που σίγουρα θα προβληματίσει τον Μίτσελ και θα ψάξει λύσεις. Γιατί άραγε συνέβη αυτό; Γιατί ο Ολυμπιακός έχασε τόσες ευκαιρίες σε ένα τέτοιο ματς; Είναι η πίεση και το άγχος ή έλλειψη ποιότητας; Το ζήτημα είναι πως στα ντέρμπι η συγκομιδή των γκολ είναι πολύ μικρή.

Αυτός ο Ολυμπιακός, πάντως τα καλύτερα του παιχνίδια τα έχει κάνει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό επιβεβαιώνοντας πως αυτά τα ματς είναι αλλιώς σε ότι κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες.