«Λαός και Κολωνάκι»!

Δεν σφάλλουν όσοι υποστηρίζουν πως «πρόκειται για την αναμέτρηση δύο διαφορετικών κόσμων». Ακόμα και στην πολύ επιτυχημένη διαφήμιση της Cosmote για το αποψινό ματς είναι ευδιάκριτες οι διαφορές.

«Λαός και Κολωνάκι»!

«Λαός και Κολωνάκι», λοιπόν, αναμετρώνται απόψε στο Φάληρο, αλλά για τον Μίτσελ Γκονζάλεθ και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αυτά ελάχιστη σημασία έχουν. Εκείνο που τους απασχολεί είναι να χαμογελούν μετά το τέλος του αγώνα και να κοιτάζουν με φωτεινό πρόσωπο τη βαθμολογία κάνοντας τους υπολογισμούς τους.

Ο μεν Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει μια «δήλωση τίτλου» κερδίζοντας τον «αιώνιο» αντίπαλο και μειώνοντας τη διαφορά στους δύο βαθμούς, φτάνοντας σε… απόσταση βολής από τους «πράσινους». Θα έχει κερδίσει μάλιστα και το πρώτο φετινό του ντέρμπι. Η διαφορά των πέντε βαθμών υποχρεώνει τους Πειραιώτες να ζητήσουν περισσότερα από το αποψινό ντέρμπι και τίποτε λιγότερο από τη νίκη. Διαφορετικά θα βρεθούν αρκετά πίσω στη μάχη τίτλου που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξέρει πως αν πάει για δύο αποτελέσματα, όπως έκανε με την ΑΕΚ, δύσκολα θα αποφύγει την ήττα και θα επιδιώξει παίζοντας συντηρητικά να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του ματς για να κάνει την απόλυτη ζημιά. Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που πηγαίνει στο Καραϊσκάκη έχοντας προβάδισμα στη βαθμολογία και θα πρέπει να το διαχειριστεί γενικά ως οργανισμός. Υπάρχουν βέβαια και για τους δύο τα πλέι οφ, αλλά μέχρι τότε υπάρχει χρόνος. Τώρα τι κάνουν!
Ο Ολυμπιακός χθες βράδυ επέλεξε τον… δύσκολο δρόμο για να φτάσει στη 18η νίκη του στην Ευρωλίγκα. Βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους διαφορά παίζοντας πολύ άσχημα.

Από το -15 βρέθηκε στο +15 ο Ολυμπιακός, που… γύρισε απλά το τσιπάκι και πάτησε το τούρμπο! Ανέβηκε στο 18-7 και πανηγύρισε την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση. MVP ο Παπανικολάου που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 22 πόντους, σπουδαίοι και οι Ουόκαπ - Βεζένκοφ για τους Πειραιώτες. Μια σπουδαία εμφάνιση ειδικά στο β’ μέρος, ενδεικτική του τι μπορεί να κάνει φέτος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στον Παναθηναϊκό ψάχνουν να πατήσουν ξανά στα πόδια τους και να συνέλθουν από τη «λαίλαπα Ράντονιτς». Η ανερμάτιστη τακτική του Μαυροβούνιου φάνηκε από το πρώτο κιόλας ματς του «τριφυλλιού» χωρίς αυτόν. Δεν έγινε κάποια σπουδαία αλλαγή, ο Παναθηναϊκός έχασε ξανά, αλλά τουλάχιστον δεν «κυνηγούσε» διαφορές δέκα και είκοσι πόντων και ο προπονητής του προσπαθούσε έστω να έχει παρέμβαση στην εξέλιξη του παιχνιδιού, παρά τα σοβαρά κενά, ειδικά μέσα στη ρακέτα, λόγω των απουσιών των Γκουντάιτις, Αγραβάνη.

Κανείς δεν υποστηρίζει προφανώς ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα και από εδώ και πέρα οι «πράσινοι» θα… πετάνε. Τουλάχιστον δεν θα… γελάει ο κάθε πικραμένος με την αγωνιώδη προσπάθεια του προπονητή του να συνεννοηθεί με τους παίκτες στα τάιμ άουτ. Εκεί είχε φτάσει ο Παναθηναϊκός!

Η χρονιά ουσιαστικά έχει… καεί και ο Χρήστος Σερέλης, που θέλει να δείξει πως μπορεί να αλλάξει πράγματα σε μια ομάδα, θα προσπαθήσει να βελτιώσει όσο μπορεί την εικόνα. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορούν να παίξουν χειρότερα οι «πράσινοι», αλλά ποτέ μη λες ποτέ… Στόχος είναι να δείξουν και οι ίδιοι οι παίκτες πως τους αδικούσε εκείνη η άθλια εικόνα και σε τελική ανάλυση να προσελκύσουν με την απόδοσή τους ομάδες που πιθανόν να ενδιαφερθούν για την απόκτησή τους την επόμενη σεζόν.