Ολυμπιακός: Η καταλυτική συμβολή του Μπα στις στατικές φάσεις

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το «Κλ. Βικελίδης» με ένα γκολ που προήλθε από κόρνερ και στον Ολυμπιακό είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τα «στημένα» του «τριφυλλιού».

Ολυμπιακός: Η καταλυτική συμβολή του Μπα στις στατικές φάσεις

Ένα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού μπορεί να κριθεί σε μία λεπτομέρεια. Για αυτό το λόγο, ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του προετοιμάζονται για οτιδήποτε μπορούν να βρουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι» στο σαββατιάτικο ντέρμπι του Καραϊσκάκη (25/2, 20.30).

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία του παιχνίδια δείχνει μία ομάδα που το ψάχνει αρκετά από τις στατικές φάσεις. Εν ολίγοις, φαίνεται ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον συγκεκριμένο τομέα και ενδεχομένως να αποτελέσει κάποια κομπίνα που δουλέψει στο Κορωπί, το «κλειδί» για να βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε και έφυγε με το διπλό από το Χαριλάου, χάρη σε ένα κόρνερ που εκτελέστηκε και το αξιοποίησε - έστω και με περιπετειώδη τρόπο - ο Παλάσιος.

Στον Ολυμπιακό λοιπόν προετοιμάζονται για το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού, μιας και ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να βρει λύσεις και να απειλήσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη από χτυπήματα φάουλ ή κόρνερ.

Το βράδυ του Σαββάτου (25/2) αναμένεται να δούμε τον Ουσεϊνού Μπα στο κέντρο της άμυνας. Ένα ψηλό παιδί δηλαδή που μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες στην ανασταλτική συμπεριφορά των Πειραιωτών στις «στημένες μπάλες».

Σίγουρα μέσα στη χρονιά θα περίμενε κάποιος περισσότερα πράγματα από τον Ολυμπιακό κυρίως όταν εκείνος στήνει την μπάλα για ένα φάουλ ή κόρνερ, αλλά και ανασταλτικά δείχνει να έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς σοβαρά προβλήματα.

Η παρουσία του Μπα που λόγω ύψους έχει επικρατήσει στις περισσότερες «αερομαχίες», ενδεχομένως να αποδειχθεί καταλυτική στην προσπάθεια που θα κάνει ο Παναθηναϊκός να βρει γκολ μέσω στατικών φάσεων. Σίγουρα ο Σενεγαλέζος δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του και χρειάζεται τη «συμπαράσταση» των συμπαικτών του. Όμως, δεν παύει να αποτελεί μία πραγματικότητα το γεγονός ότι σε τέτοιου είδους συνθήκες, ο Μπα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις.