Super League: Τρία «κανόνια» για το «Χρυσό Παπούτσι»

Οι Σεντρίκ Μπακαμπού, Νίκος Καρέλης και Λιβάι Γκαρσία φιγουράρουν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Super League έχοντας από 11 γκολ ο καθένας και μάχονται στα ίσα για το «Χρυσό Παπούτσι».

Super League: Τρία «κανόνια» για το «Χρυσό Παπούτσι»

Η μάχη για τον τίτλο στην Super League έχει «φουντώσει» για τα καλά, με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να βρίσκονται σε απόσταση επτά βαθμών τρεις στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Παράλληλα όμως «τρέχει» και άλλη μια μάχη, η με τρεις διεκδικητές, αυτή για το «Χρυσό Παπούτσι». Συγκεκριμένα, ο Σεντρίκ Μπακαμπού του Ολυμπιακού, ο Νίκος Καρέλης του Παναιτωλικού και ο Λιβάι Γκαρσία του Παναιτωλικού έχουν σκοράρει από 11 γκολ έκαστος και φιλοδοξούν να κόψουν το νήμα σε αυτήν την στατιστική κατηγορία.

Οι δύο πρώτοι έχουν αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια ενώ ο κυνηγός της Ένωσης έχει καταγράψει 21 συμμετοχές.

Ο Κονγκολέζος επιθετικός του Ολυμπιακού κυνηγά το ρεκόρ των 19 γκολ που είχε πετύχει στο Κινέζικο Πρωτάθλημα το 2017/18 σε 23 συμμετοχές, ενώ το ρεκόρ του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι τα 13 γκολ σε 27 συμμετοχές στην La Liga το 2014/15.

Ο 30χρονος Έλληνας επιθετικός του Παναιτωλικού φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατακτά το «Χρυσό Παπούτσι» μετά τον Ευθύμη Κουλούρη το 2018/19, ο οποίος είχε πετύχει 19 γκολ τότε.

Μάλιστα ο Καρέλης διανύει την πιο παραγωγική σεζόν του στο πρωτάθλημα μετά το 2014/15 όταν είχε σκοράρει 13 γκολ στην Super League. Το 2015/16 είχε σκοράρει ξανά 13 φορές, όμως σε δύο πρωταθλήματα, 8 στο Ελληνικό και 5 στο Βελγικό.

Τέλος ο Λιβάι Γκαρσία ο οποίος έχει αναγεννηθεί υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του από πλευράς σκοραρίσματος ενώ στοχεύει στο να γίνει ο πρώτος παίκτης της Ένωσης που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο από τον Ισμαέλ Μπλάνκο το 2008/09 (14 γκολ μαζί με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι του Ολυμπιακού).