Πέντε τερματοφύλακες στο «ΦΩΣ» για τα δοκάρια στο Περιστέρι: «Ούτε στο σινεμά δεν γίνονται αυτά»

Παναγιώτης Κελεσίδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Λάκης Στεργιούδας, ένας σπουδαίος βετεράνος από κάθε μεγάλη ομάδα της πρωτεύουσας, αλλά και οι εν ενεργεία Νίκος Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης και Μπόγιαν Σαράνοφ της Λαμίας μιλούν στο «ΦΩΣ» και τον Θέμη Σινάνογλου για τα δοκάρια στο Περιστέρι και όχι μόνο.

Πέντε τερματοφύλακες στο «ΦΩΣ» για τα δοκάρια στο Περιστέρι: «Ούτε στο σινεμά δεν γίνονται αυτά»

Συνεντεύξεις στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Μου αρέσει να μιλάω με τους ειδικούς, με τους πρωταγωνιστές, όσο επιτρέπουν οι ομάδες. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν μιλάω με όλους, είναι γιατί δεν αφήνουν ορισμένες ομάδες. Για να δούμε λοιπόν τι λένε πέντε τερματοφύλακες στο «ΦΩΣ» για τα δοκάρια στο Περιστέρι και όχι μόνο!

Παναγιώτης Κελεσίδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Λάκης Στεργιούδας, ένας σπουδαίος βετεράνος από κάθε μεγάλη ομάδα της πρωτεύουσας, αλλά και οι εν ενεργεία Νίκος Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης και Μπόγιαν Σαράνοφ της Λαμίας.

Οι συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν στο «ΦΩΣ» στις 8/2/2023

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ: «Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά»

Ξεκίνημα από τον Παναγιώτη Κελεσίδη, ο οποίος έχει δικαιωθεί με τον Πασχαλάκη, είχε βγει και είχε πει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αυτόν τον τερματοφύλακα από πολύ νωρίς, όταν τον έβριζαν πολλοί, όταν δεν τον ήθελαν στον Ολυμπιακό πολλοί, και είχε πει ο Κελεσίδης ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα, ενώ έπαιζε ακόμα στον ΠΑΟΚ!

Θέλω τη γνώμη σου για το σκηνικό που είδαμε με τα δοκάρια στο Ατρόμητος - ΑΕΚ.

Ούτε στο σινεμά δεν γίνονται αυτά! Ποιος κοιτάει να δει αν τα δοκάρια είναι λίγα εκατοστά πιο χαμηλά;

Εσύ τα κοίταγες ποτέ;

Εγώ μόνο τα δίχτυα κοίταγα να δω αν έχουν καμιά τρύπα! Διότι όταν ήμουν νέος στον Πανσερραϊκό χάσαμε 1-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με γκολ του Αλεξιάδη που είχε περάσει η μπάλα από τρύπα στο πλάι χαμηλά και δεν το είχε δει ο διαιτητής! Από τότε μου έμεινε και το έψαχνα.

Μπορεί να έπεσε καρφωτή μέσα από τον Ατρόμητο στην ΑΕΚ;

Δεν έχω αποδείξεις, δεν μπορώ να πω τέτοιο πράγμα. Το δίκαιο ποιο είναι: Όπως όλες οι ομάδες έπαιξαν στο Περιστέρι, έτσι πρέπει να παίξει και η ΑΕΚ. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.

Πασχαλάκης;

Ο Πασχαλάκης ξεπέρασε ακόμα και αυτά που είχα πει για εκείνον, όταν πολλοί δεν τον ήθελαν. Είχα πει ότι τέτοιον τερματοφύλακα δεν έχει ο Ολυμπιακός και ότι πρέπει να αποκτηθεί οπωσδήποτε. Τον βλέπω και τον ευχαριστιέμαι γιατί ίσως έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για να έρθει. Στην Τούμπα τον χάρηκα, είναι μάγκας, τσαμπουκάς είναι, τέτοια ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση που είχε απέναντι στην πρώην ομάδα του είναι άξιος συγχαρητηρίων. Ο Ολυμπιακός έχει καταπληκτικό δίδυμο Ελλήνων τερματοφυλάκων, Πασχαλάκης - Τζολάκης είναι το καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα.

Τι βλέπεις για τον τίτλο;

Και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Το πιο κρίσιμο ματς θεωρώ ότι είναι αυτό του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πες μου και για τον Πανσερραϊκό.

Τρένο! Έχει την καλύτερη ομάδα, πιστεύω θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Και γιατί να μην υπάρχει μια ομάδα στη Σούπερ Λιγκ από όλη αυτήν την τεράστια περιοχή μετά τη Θεσσαλονίκη έως τον Έβρο; Δεν έχει απομείνει καμία ομάδα μετά τη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος των Σερρών πάει πολύς στο γήπεδο, αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο.

ΤΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Τζολάκης θα αφήσει εποχή»

Συνεχίζω με τον Τάκη Οικονομόπουλο, την παλιά μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού.

Με το μάτι εσείς μπορούσατε να καταλάβετε αν ένα οριζόντιο δοκάρι είναι πέντε εκατοστά πιο χαμηλό;

Όχι, με τίποτα. Εμάς έκαναν και κοιλιά κάποια δοκάρια!

Σας είχε τύχει τέτοια κατάσταση ποτέ;

Ποτέ.

Πώς σας φαίνεται αυτή η ιστορία;

Τόσο καιρό γιατί παίζανε όλες οι ομάδες σε αυτό το γήπεδο κανονικά δεν μπορώ να καταλάβω. Και να ρωτήσω κάτι: Τα πιο κοντά τέρματα μόνο για την ΑΕΚ θα ήταν; Για τον Ατρόμητο δεν θα ήταν κοντά; Το ηθικό είναι να γίνει κανονικά το ματς. Όταν θες να πάρεις ένα ματς, μπαίνεις στο γήπεδο και αγωνίζεσαι. Τόσο καιρό όμως δεν το είδε κανένας από τους άλλους και το είδαν τώρα; Παράξενα πράγματα.

Ο Παναθηναϊκός γιατί έχει καταρρεύσει;

Η διακοπή του Μουντιάλ έκανε κακό στον Παναθηναϊκό. Ενώ είχαν πάρει τα πάνω τους, χάσανε τον ρυθμό τους. Πριν τρώγανε δύσκολα γκολ, αλλά μετά τη διακοπή τρώνε εύκολα γκολ.

Ο Αϊτόρ έλειψε;

Πάρα πολύ. Μας έχει λείψει φοβερά ο Αϊτόρ. Ήταν πάντα μέσα στο γκολ.

Τον Πασχαλάκη πώς τον βλέπετε;

Καλός είναι, αλλά είναι ασταθής. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο Τζολάκης. Βλέπω τερματοφύλακα για 15 χρόνια. Πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή αυτός ο μικρός.

ΛΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΑΣ: «Για τους παίκτες του Ατρόμητου είναι άδικο, για τη διοίκηση όμως δεν είναι…»

Για να δούμε τι λέει ο παλιός μεγάλος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, είχε παίξει λίγο και στον ΠΑΟΚ. Ο Λάκης Στεργιούδας.

Θέλω τη γνώμη σας για το θέμα με τα δοκάρια στο Περιστέρι.

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Η αλήθεια είναι αυτή. Ο κανονισμός όμως είναι ξεκάθαρος. 5 εκατοστά; 7 εκατοστά; 3 εκατοστά; Υπάρχει κανονισμός. Όχι ότι θέλω να στηρίξω την ΑΕΚ με αυτά που λέω, σίγουρα βρήκαν ευκαιρία να πάρουν το ματς άκοπα, αλλά ο νόμος είναι νόμος.

Σας κάνει εντύπωση που δεν το είδαν οι άλλες ομάδες; Ο Ολυμπιακός έπαιξε εκεί πρόσφατα και έχασε βαθμούς.

Δεν είναι και ιδιαίτερα ορατό. Δεν ξέρω αν θα το πρόσεχα κι εγώ.

Μπορεί να έγινε πριν από το ματς με την ΑΕΚ;

Αποκλείεται. Αυτά είναι πακτωμένα. Θα φαινόταν. Είναι καιρό αυτή η κατάσταση και δεν το είχε πάρει χαμπάρι κανένας.

Ποιον βλέπετε φαβορί για τον τίτλο;

Βλέπω την ΑΕΚ. Εγώ πιο πολύ φοβάμαι ως αντίπαλο τον Ολυμπιακό, παρότι δεν μου αρέσει φέτος. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποιες εκλάμψεις, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Η ΑΕΚ έως τώρα, συγκριτικά με τους άλλους, είναι καλύτερη. Αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα, έχει πολλά ντέρμπι.

Το δίκαιο δεν θα είναι να γίνει το ματς στο Περιστέρι;

Συναισθηματικά, ναι. Αλλά ο νόμος είναι νόμος. Έχει ευθύνη η γηπεδούχος ομάδα. Είναι μια προχειρότητα αυτών που έφτιαξαν τα δοκάρια. Πάει να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ και να πάρει σίγουρα τους τρεις βαθμούς χωρίς να ιδρώσει. Το ίδιο θα έκανε πιστεύω και ο Ατρόμητος, το ίδιο θα έκανε και ο Ολυμπιακός. Για τους παίκτες του Ατρόμητου τώρα είναι άδικο. Αλλά για τη διοίκηση του Ατρόμητου δεν είναι άδικο, έχουν ευθύνη.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Και εμείς παίξαμε εκεί και δεν είδαμε τίποτα»

Μίλησα με τον εν ενεργεία τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Νίκο Παπαδόπουλο, για το συγκεκριμένο θέμα.

Νίκο, μπορείς εσύ ως τερματοφύλακας να καταλάβεις με γυμνό μάτι ότι τα δοκάρια είναι πιο χαμηλά;

Εξαρτάται πόσο πιο χαμηλά είναι. Αν είναι 2 εκατοστά, δεν θα το καταλάβω, όχι. Αν είναι 7 εκατοστά, λογικά θα το καταλάβω. Όμως έχουν παιχτεί τόσα ματς στο Περιστέρι και κανείς δεν είδε τίποτα. Και εμείς παίξαμε εκεί και δεν είδαμε τίποτα!

Ποιο είναι το δίκαιο τώρα;

Με το γράμμα του νόμου η ΑΕΚ έχει δίκιο. Αλλά και εμείς πήγαμε και παίξαμε εκεί - και οι άλλες ομάδες έπαιξαν εκεί. Τώρα το κατάλαβαν; Έχει δύο όψεις το νόμισμα. Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Κανονικά θα έπρεπε να αγωνιστούν οι δύο ομάδες τώρα μεταξύ τους. Όμως, αν ο νόμος λέει ότι το χάνει αυτός που έχει την υπαιτιότητα, τι να σου πω, οι νομικοί τα ξέρουν αυτά. Εγώ, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θέλω τα ματς να κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο.

Πρόβλεψη θέλω ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει δείξει τη μεγαλύτερη συνέπεια μέχρι τώρα ως ομάδα. Αλλά περιμένω την αντίδραση του Παναθηναϊκού. Δεν αποκλείω τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, γιατί θα υπάρξουν αρκετά ματς ακόμα λόγω των πλέι οφ. Όλοι μέσα στο παιχνίδι είναι. Δίνω όμως ένα κλικ παραπάνω στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό λόγω βαθμολογικού προβαδίσματος.

ΜΠΟΓΙΑΝ ΣΑΡΑΝΟΦ: «Να παίξουν τον αγώνα»

Κλείνω με Μπόγιαν Σαράνοφ, τον έμπειρο τερματοφύλακα της Λαμίας. Όπως έμπειρος είναι και ο Νίκος Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης. Και βέβαια δεν συζητάμε για το πόσο έμπειροι είναι οι τρεις κολοσσοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που μου μίλησαν για το θέμα. Έγραψαν Ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπόγιαν, εσύ μπορείς να καταλάβεις αν ένα οριζόντιο δοκάρι είναι πιο χαμηλό 5 εκατοστά;

Ναι, μπορώ. Σηκώνοντας το χέρι, μπορεί να το καταλάβει ο γκολκίπερ. Αλλά παίζει ρόλο και το γρασίδι από κάτω σε τι κατάσταση είναι. Είναι παράξενο αυτό που έγινε στο Περιστέρι. Έχει ξαναγίνει πάντως και στο εξωτερικό τέτοιο θέμα.

Το πιο δίκαιο τι είναι τώρα;

Σίγουρα να παίξουν. Έτσι είναι το δίκαιο για τους παίκτες.

Φαβορί ποιον βλέπεις για τον τίτλο;

Θα έχουμε φέτος πλέι οφ πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Για εμένα, δύο είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Γιατί έχουν το πιο μεγάλο ρόστερ - και θα χρειαστεί μεγάλο ρόστερ ως το τέλος με την κούραση και τους τραυματισμούς.

Πασχαλάκης;

Μου άρεσε. Από τότε που έπαιζε στον ΠΑΟΚ μου άρεσε. Είναι γκολκίπερ για μεγάλη ομάδα, γιατί κάνει τη διαφορά στα κρίσιμα. Για εμένα είναι ο καλύτερος γκολκίπερ στη Σούπερ Λιγκ!