Ο Ολυμπιακός, η άμυνα και η επίθεση

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός των φετινών ντέρμπι του και στην Τούμπα. Δεν χάνει, αλλά για τον τίτλο αυτό δεν φτάνει. Δύο πράγματα που δεν επιτρέπεται να γίνονται και ένα που δεν πρέπει να γίνει. 

Ο Ολυμπιακός, η άμυνα και η επίθεση

«Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια, αλλά πώς να τα σπάσουν άμα δεν είναι στο σωστό ύψος;» - Από τα καλύτερα για το μεγαλείο της 21ης αγωνιστικής μέχρι το επόμενο, διότι, δεν μπορεί, όλο και κάτι άλλο θα δούμε μετά τους περιφερόμενους από εστία σε εστία διαιτητές να μετρούν εκατοστά. Τουλάχιστον ας έχουν τα ειδικά μηχανήματα φτηνά είναι, όχι αυτό με τις μεζούρες, ήταν για γέλια και για κλάματα.

Επίσης: Ο Ολυμπιακός κι ας έπαιξε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, την ώρα που η ΑΕΚ έκανε τοπογραφική μελέτη στο Περιστέρι, ας μην ζητήσει το δίκαιο. Δηλαδή να μη γίνει το ματς Κυπέλλου την Πέμπτη, αλλά να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία. Ας πάει να παίξει, δεν πειράζει.

Στα του Ολυμπιακού. Δύο πράγματα συνέβησαν στην Τούμπα από αυτά που δεν επιτρέπεται. Πρώτον, να κάνει ο αντίπαλος δύο φάσεις για γκολ πριν από το δίλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μπει προετοιμασμένη η ομάδα για κάτι που ξέρει ότι θα συμβεί. Ότι ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει. Και δεύτερον, δεν γίνεται η τελευταία επιθετική προσπάθεια να καταγράφεται στο 51', στη φάση με τον Μπακαμπού που δεν σούταρε καλά στην περιοχή. Και μετά καμία άλλη.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν έζησε και εφιαλτικές στιγμές πίεσης. Ντέρμπι είναι, θα κάνει ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ που είναι καλή ομάδα. Αλλά όχι τέσσερις στο πεντάλεπτο. Και ο Ολυμπιακός καμία στα τελευταία 45 λεπτά με τις καθυστερήσεις, ένα ημίχρονο δηλαδή χωρίς φάση.

Καλό είναι που έχει να χάσει ο Ολυμπιακός από το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ. Αλλά όχι καλό που δεν κερδίζει τα ντέρμπι με τους διεκδικητές. Και δεν επιβάλλεται σε αυτά. Με εξαίρεση εκείνο της Λεωφόρου, άντε και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, σε άδικα αποτελέσματα με βάση την εικόνα.

Επίσης, θα μπορούσε να ήταν αλλιώς το ματς αν η σουτάρα του Χάμες πήγαινε λίγο πιο κάτω ή είχε γίνει κανένα λάθος στη μεζούρα, αλλά κι ο Πασχαλάκης δεν έπιασε και λίγα. Κάθε άλλο. Όπως επίσης και ο Σωκράτης με τον Ντόι έκοψαν πολλά, όπως και οι μπακ που ανέβηκαν μετά το εικοσάλεπτο.

Φάνηκε πόσο κομβικός είναι ο ρόλος του Χουάνγκ, αλλά ο Χουάνγκ δεν μπορεί να παίζει σούπερ σε όλα τα ματς. Ούτε να αρχίσουμε να τον κριτικάρουμε επειδή δεν ήταν καλός σε ένα-δυο παιχνίδια. Κάτι πρέπει να βρει περισσότερο επιθετικά η ομάδα, μακάρι να το δώσουν ο Κανός με τον Μπουτούτσι. Ή να είναι πιο σταθερός σε απόδοση ο Μπιέλ. Ή να δώσουν ξανά πράγματα άλλοι παίκτες που έχουν μείνει λίγο πίσω στο πλάνο.

Ο Ολυμπιακός εκτός αγωνιστικού χώρου πρέπει να παίζει και άμυνα και επίθεση έτσι όπως είναι πλέον η κατάσταση. Και τα πανό θα κατεβαίνουν και ο διαιτητής θα παίζει καλά. Όμως πρέπει να το κάνει κυρίως μέσα στο γήπεδο. Γιατί τα ντέρμπι είναι πράγματι πολλά και οι διαφορές καλύπτονται, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να αρχίζει και να κερδίζει τα ντέρμπι. Όχι απλά να μην τα χάνει.