Παναθηναϊκός- Λαμία 2-0: Ξανά στις νίκες με… καρδιοχτύπια! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στη Λεωφόρο και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από είκοσι ημέρες χωρίς πάντως να ικανοποιήσει με την εικόνα του.

Παναθηναϊκός- Λαμία 2-0: Ξανά στις νίκες με… καρδιοχτύπια! (highlights)

Από τις 15 Ιανουαρίου είχε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα 0-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να πάρει τη νίκη απόψε (5/2) απέναντι στη Λαμία με 2-0 στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν νωρίς, αλλά δεν «τελείωσαν» το ματς με συνέπεια να… λαχταρήσουν από τις ευκαιρίες των φιλοξενουμένων για να βάλει τις… καρδιές όλων στη Λεωφόρο ο Σπόραρ με το 2-0 στις καθυστερήσεις.

Τυπικά επέστρεψαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αν και θα κριθεί αργότερα η τύχη του αγώνα Ατρόμητος- ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με σαφή πρόθεση να κλείσει τη Λαμία στην άμυνά της και πίεζε με τους Μαντσίνι, Κλεϊνχέισλερ, Πούχατς, Ιωαννίδη, Μπερνάρ.

Το 14’ ήταν το… κομβικό σημείο, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βέργο σε μοναδικό τετ α τετ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Παναθηναϊός έβγαλε αντεπίθεση.

Ο Μπερνάρ πάσαρε στον Ιωαννίδη, εκείνος βρήκε τον Κλεϊνχέισλερ, που με πλασέ έκανε το 1-0.

Από εκεί και έπειτα οι «πράσινοι» με το σκορ υπέρ τους ακολούθησαν παιχνίδι υπομονής με τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να… τελειώσει το παιχνίδι.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους η Λαμία ανέβασε την πίεσή της ψηλά και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά λάθη. Μάλιστα έχασε με τον Βέργο πολλές ευκαιρίες και συνολικά πέντε σερί κόρνερ!

Στο 66’ όμως ο Στάνκο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Τσέριν και η Λαμία υποχρεώθηκε σε… ρόλο δεύτερο.

Οι «πράσινοι» εκτελώντας το φάουλ είχαν δοκάρι με τον Πούχατς. Στο 82’ ο Σάββας Παντελίδης τα… έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στο ματς τους Τόσιτς, Μανούσο και άλλαξε το πλάνο του σε 3-4-2, αλλά δεν πέτυχε κάτι.

Αντίθετα ο Σπόραρ στο 92’ «σφράγισε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό με το τελικό 2-0.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Καραντώνης

Σκόρερς: Κλεϊνχέισλερ (14’), Σπόραρ (92')

Κίτρινες: Σάρλια (80΄) - Σιμόν (28’), Κορνέζος (91’)

Κόκκινη: Στάνκο (66’)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι - Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς - Μπερνάρ, Ρούμπεν, Τσέριν – Μαντσίνι (82’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (60’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ)

ΛΑΜΙΑ (Παντελίδης): Σαράνοφ - Σιμόν, Κορνέζος, Παούλεβατς, Αμπαντά - Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Στάνκο-, Βασιλαντωνόπουλος (62’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιες), Ρόμανιτς (82’ Τόσιτς) - Βέργος (82’ Μανούσος)