Ατρόμητος – ΑΕΚ: Τι αναφέρει ο κανονισμός για τη μη διεξαγωγή του αγώνα
Σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 5 του ΚΑΠ, η αντικανονικότητα του γηπέδου «βαραίνει» τον γηπεδούχο και πάνω σε αυτό θα «πατήσει» η ΑΕΚ για να «κερδίσει» τον Ατρόμητο στις δικαστικές αίθουσες.
Ιδού όλα όσα αναφέρει ο κανονισμός σε περίπτωση που ένα παιχνίδι δεν διεξαχθεί λόγω παραβιάσεων του κανονισμού σε ό,τι έχει να κάνει με το γήπεδο.
Το άρθρο 9, παράγραφος 5 του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής: «Η ματαίωση της διεξαγωγής ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, συνεπάγεται σε βάρος της υπεύθυνης ομάδας που είναι γηπεδούχος, εκτός από τις άλλες συνέπειες και την υποχρέωση καταβολής των εξόδων του αγώνα (έξοδα μετακίνησης της αντίπαλης ομάδας, διαιτησίας, παρατηρητή αγώνα κ.λπ.) όπως αυτά προσδιορίζονται από τη διοργανώτρια».
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Η ΑΕΚ που έκανε ένσταση για το ύψος των εστιών θα επιχειρήσει να «πατήσει» πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο του ΚΑΠ για να πάρει ουσιαστικά το ματς στις δικαστικές αίθουσες.
Στην παράγραφο 3 του άρθρου 9 αναφέρεται το εξής: «Για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή όχι ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, ο οποίος στο Φύλλο Αγώνα (Φ.Α.) έχει υποχρέωση να αναγράφει κάθε σχετική παρατήρησή του».
Στο Περιστέρι λοιπόν ο Μανούχος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει έλεγχο του ύψους των δυο εστιών, έκρινε ότι σε ένα σημείο υπήρχε απόκλιση 2 εκατοστών (αντί για 2.44μ. ήταν 2.42μ.) και αποφάσισε να μην γίνει το παιχνίδι, κλείνοντας το φύλλο αγώνα.
Ένσταση έχει καταθέσει και ο Ατρόμητος στην ένσταση της ΑΕΚ.