Ολυμπιακός: Ο Λάτο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά για τη νέα σεζόν!

Ο Τόνι Λάτο δύσκολα θα δεχτεί τη νέα προσφορά της Βαλένθια για ανανέωση συμβολαίου και ο Ολυμπιακός δύσκολα θα τον ξεχάσει ενόψει της νέας σεζόν. Δεν είναι όμως της παρούσης το συγκεκριμένο ζήτημα...

Ολυμπιακός: Ο Λάτο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά για τη νέα σεζόν!

Αν πιστέψουμε τα ρεπορτάζ από την Ισπανία, τότε ο Τόνι Λάτο δεν πρόκειται να απαντήσει θετικά ούτε στη νέα πρόταση ανανέωσης που του ετοιμάζει η Βαλένθια.

Φαίνεται ότι το έχει πάρει απόφαση, ειδικά μετά και την απόλυση του Τζενάρο Γκατούζο, να μην παραμείνει στο «Μεστάγια» και να αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Ο 25χρονος Ισπανός μπακ βρισκόταν κανονικά στην αποστολή της Βαλένθια για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι τον ευχαριστεί να βρίσκεται σε μία ομάδα που δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ουσιαστικά ο Λάτο μπορεί από τώρα να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα το επιθυμεί, αλλά με ορίζοντα την επόμενη χρονιά. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι και είναι λογικό ο Ολυμπιακός να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο Λάτο που αποτελούσε μία θερμή εισήγηση του Μίτσελ, δεν πρόκειται να βιαστεί να πάρει την απόφασή του, καθώς έχει μπροστά του αρκετούς μήνες για να ζυγίσει τις προσφορές που θα έχει και να κοιτάξει το συμφέρον του.

Είναι δεδομένο ότι η προοπτική του Ολυμπιακού τον ιντρίγκαρε. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση, γιατί ο Ολυμπιακός σκόπευε να τον αποκτήσει εφόσον αποχωρούσε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Οπότε, είναι φρόνιμο να περιμένουμε μερικούς μήνες. Πάντως, η είδηση που προκύπτει από την Ισπανία είναι ότι ο Λατο το έχει πάρει απόφαση να φύγει οριστικά από την Βαλένθια και ουσιαστικά κυκλοφορεί ελεύθερος. Αλλά είναι στην αγορά ως ελεύθερος ενόψει της νέας σεζόν και όχι για τα «παράθυρα» της χειμερινής περιόδου έως τις 17 Φεβρουαρίου, που αφορούν παίκτες δίχως συμβόλαια.