Ολυμπιακός: Το ματς που βάζει τελεία στα τρία «δεκάρια» και η ανάγκη παρουσίας εξτρέμ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ με 2-1 με μία γεμάτη και πειστική εμφάνιση, ενώ αυτό το παιχνίδι έβαλε τέλος στην κουβέντα για τα τρία «δεκάρια».

Ολυμπιακός: Το ματς που βάζει τελεία στα τρία «δεκάρια» και η ανάγκη παρουσίας εξτρέμ

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ γίνεται κουβέντα για τα τρία «δεκάρια». Είναι ένα θέμα που έχει εξαντληθεί και έχει αναλυθεί. Σε κάποια ματς πράγματι Φορτούνης, Χάμες και Μπιέλ έκρυψαν τη μπάλα, πρόσφεραν ωραίες στιγμές και το χάρηκε ο κόσμος. Ήταν φανερό, όμως κι εκεί ότι αυτό το σχήμα δεν μπορούσε να τραβήξει για πολύ, διότι στα μεγάλα ματς θα υπήρχε θέμα.

Ο αγώνας με τον ΟΦΗ έδωσε εκκωφαντικά την απάντηση και γιατί δεν μπορεί να παίζει ο Ολυμπιακός με τρία «δεκάρια» και γιατί έπαιζε και γιατί είχε ανάγκη από ένα κανονικό εξτρέμ. Με την παρουσία του Γκάρι Ροντρίγκες ο Ολυμπιακός απλώθηκε ωραία στο γήπεδο. Κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του ΟΦΗ ανοίγοντας χώρους και στους μέσους του να φτιάξουν παιχνίδι.

Ο Χάμες είχε τεράστια συμμετοχή και από τα πόδια του πέρασε πολλές φορές η μπάλα. Ο Κολομβιανός είχε το σωστό χώρο να κινείται στο πεδίο της δράσης του και όχι να… κουτουλάει με ακόμα δύο παίκτες που έπαιζαν τον ίδιο ρόλο. Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν σωστά απλωμένος στην επίθεσης με πλάτος στο γήπεδο.

Από την άλλη, όμως, ο Γκάρι μπορεί να έδωσε πλάτος, αλλά δεν μπόρεσε να του δώσει ουσία. Περισσότερο φλύαρος ήταν ο Αφρικανός, ο οποίος ωστόσο ήταν μέσα στο ματς και δεν κρύφτηκε. Βέβαια η πραγματικότητα είναι πως αυτό το παιχνίδι ανέδειξε και γιατί ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να πάρει ένα εξτρέμ κλάσης, έναν εξτρέμ με ποιότητα.

Ο Γκάρι ναι μεν συμμετέχει στο παιχνίδι και το παλεύει, αλλά του λείπει η ουσία. Ο Μασούρας από την άλλη δείχνει να είναι σε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και επί της ουσίας όλα αυτά είχαν δείξει και στον Μίτσελ τον δρόμο για να παίζει με τα τρία «δεκάρια». Τώρα αυτό αλλάζει, διότι το σύστημα του έγινε προβλέψιμο από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και σε πρώτη φάση φαίνεται να «θυσιάζεται» ο Φορτούνης.

Τώρα ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το παιχνίδι στην Τούμπα. Και μπορεί να κρατάει τη θετική εικόνα της μεσοεπιθετικής του γραμμής, αλλά από την άλλη τον προβληματίζει η εικόνα του στα μετόπισθεν.

Όσον αφορά στον ΟΦΗ είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως έχει καταφέρει και τον έχει μεταμορφώσει ο Νταμπράουσκας. Μία ομάδα πολύ δεμένη που ξέρει τι ζητάει και τι κάνει μέσα στο γήπεδο.