ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-1: Μοιράστηκαν βαθμούς σε «τρελό» φινάλε

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 στους «Ζωσιμάδες» με τον Γιαννιώτη να αποκρούει στις καθυστερήσεις πέναλτι του Νίνη. Μπάλαν και Τζοβάρας οι σκόρερ.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-1: Μοιράστηκαν βαθμούς σε «τρελό» φινάλε

Σε αγώνα που «άναψε» στο φινάλε, ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 με τον Γιαννιώτη να αποκρούει πέναλτι του Νίνη στις καθυστερήσεις. Ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί με τον Μπάλαν στο 32', ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 77' με τον Τζοβάρα και μετά έγινε χαμός με εκατέρωθεν φάσεις. Εκτός από τον Γιαννιώτη πρωταγωνιστής και ο Τσιντώτας στο τέλος. Κερδισμένος ο Ατρόμητος βαθμολογικά, καθώς παραμένει στη διεκδίκηση μιας θέσης στην εξάδα μετά και την ήττα του Βόλου.

Με κόσμο ξανά μετά από δύο αγωνιστικές τιμωρίας ο ΠΑΣ είχε ξανά ατμόσφαιρα στο γήπεδό του. με τον Θανάση Στάικο να έχει σημαντικότερη απουσία αυτή του Εραμούσπε και τον Κρις Κόλμαν εκείνη του Ντε Μποκ. Αμφότεροι τιμωρημένοι.

Στο 5' από σέντρα του Μορέιρα ο Σόρια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας σουτ, αλλά δεν υπήρξε γκολ για οφσάιντ του Αφρικανού όταν πήρε την μπάλα. Ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες, ενώ ο Ατρόμητος είχε πιο συντηρητικό ρόλο. Στο 32' ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ξανά και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε. Ο Πήλιος πέρασε ωραία από αριστερά τον Ροτάριου, έκανε τη σέντρα, ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Γιαννιώτης, νέα προσπάθεια του Παμλίδη και ο Μπάλαν από κοντά δεν είχε δύσκολο έργο για το 1-0. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς επιτυχία και το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΣ δίκαια μπροστά στο σκορ παρόλο που κατοχή μπάλας και τελικές προσπάθειες είχαν ισορροπία.

Δίχως αλλαγές άρχισαν οι δύο προπονητές το δεύτερο ημίχρονο παρά τις ενοχλήσεις των Καραχάλιου, Τζίνο. Στο 52' ο Ατρόμητος απείλησε με τον Κιάρτανσον από κοντά μετά την κεφαλιά του Στρούγγη, με τον ΠΑΣ να έχει αφήσει χώρο στους φιλοξενούμενους. Ο Πήλιος έκανε πάλι ωραία κίνηση στο 60' αλλά το σουτ του Ριένστρα ήταν άστοχο, με τον Κόλμαν να έχει κάνει ήδη τριπλή αλλαγή. Άστοχο το εκτός περιοχής σουτ του Έντερ στο 65', ενώ στο 70' ο Γιαννιώτης μπλόκαρε το φάουλ του Μορέιρα. Ούτε οι αλλαγές του Κόλμαν έδειχναν να αλλάζουν εικόνα στο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να μην απειλείται.

Ο Τσιντώτας, όμως, στο 77' χρειάστηκε να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Κούεν, αλλά στην εκτέλεση του κόρνερ ο Γιώργος Τζοβάρας αξιοποίησε τη σέντρα του Αθανασίου και με σουτ από το πρώτο δοκάρι έγραψε το 1-1. Στο 80' ο Μορέιρα έκανε κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Τζίμα, αλλά αστόχησε, ενώ στο 81' ο Ατρόμητος είχε ευκαιρία με σουτ του Οικονομίδη.

Μεγάλη φάση είχε ο ΠΑΣ στο 86' με τον Μπάλαν να γυρίζει στο Νίνη που σούταρε χαμηλά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ. Στο 87΄η σέντρα του Μορέιρα πέρασε αναξιοποίητη, ενώ στο 88' το πλασέ του Τζαβίδα πέρασε λίγο άουτ σε ματς που είχε γίνει θρίλερ. Ο Γιαννιώτης στο 89' απέκρουσε το σουτ του Καραχάλιου και στο 90' ο Χατζηισαΐας κράτησε τον Τζίμα, με τον Σιδηρόπουλο να δίνει το πέναλτι. Ο Νίνης εκτέλεσε, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι για να μείνει το 1-1, παρά το σουτ του Καραχάλιου. Και στο 90'+6' ο Τσιντώτας απέκρουσε εκπληκτικά το σουτ του Οικονομίδη! Για να λήξει έτσι ένα μέτριο ματς στην μεγαλύτερη διάρκεια, το οποίο έγινε «άνω κάτω» στο φινάλε.

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-1

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Σκόρερ: 32' Μπάλαν 1-0, 77' Τζοβάρας 1-1

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσων)

Κίτρινες: 43' Φριντζόνσον, 51' Καραχάλιος, 55' Έρλινγκμαρκ, 71' Τζοβάρας, 90'+5' Τζίμας

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (63' Λιάσος), Ριένστρα (83' Νίνης), Μορέιρα, Παμλίδης (72' Τζίμας), Μπάλαν

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Αθανασίου, Έντερ, Έρλινγκμαρκ (58' Οικονομίδης), Φριντζόνσον (58' Κούεν). Ρομπάιγ, Ροτάριου (66' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (58' Τζαβίδας)