Τζολάκαρος!

«Τον έχουν αποκαλέσει “Έλληνα Ντοναρούμα”. Και έχουν δίκιο. Στην ηλικία του ο Νικοπολίδης ήταν αναπληρωματικός του Αμπαδιωτάκη στον Παναθηναϊκό, ο δε Σαργκάνης είχε μόλις εγκαταλείψει τη θέση του σέντερ φορ στον Ηλυσιακό! Έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά. Ας τον εμπιστευτούμε».

Τζολάκαρος!

Αυτά έγραφα στο «ΦΩΣ» τον Αύγουστο του 2021 για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Την επομένη του αποκλεισμού-σοκ του Ολυμπιακού από τη Λουντογκόρετς στα προκριματικά του Champions League, ένα ματς-καμπανάκι που αγνοήθηκε για όσα θα ακολουθούσαν την επόμενη σεζόν. Κάποιοι τότε την είχαν πέσει στον νεαρό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού κατηγορώντας τον για το γεγονός πως απέτυχε να αποκρούσει κάποιο από τα πέναλτι των Βουλγάρων (με την ίδια λογική φαντάζομαι πως μετά τον τελικό του Μουντιάλ οι Γάλλοι θα έπρεπε να κρεμάσουν τον Ουγκό Γιορίς από τον Πύργο του Άιφελ). Άκουσε κι άλλα ο Τζολάκης, κυρίως στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, όποτε κλήθηκε να υπερασπιστεί το «ερυθρόλευκο» τέρμα πίσω από μια αεράμυνα που παρέπαιε. Μέχρι και ότι παίζει με βύσμα διαβάσαμε.

Έκτοτε ο «μικρός» έκανε κυρίως τα «ρεπό» του πολύπειρου Βατσλίκ και εν συνεχεία του ικανότατου Πασχαλάκη μέχρι που ο Μίτσελ πήρε το γενναίο ρίσκο να τον ξεκινήσει στα παιχνίδια του Κυπέλλου με τον Άρη. Και ο Τζολάκης τον δικαίωσε αποτελώντας τον απόλυτο πρωταγωνιστή στο Χαριλάου, σε ένα παιχνίδι που πήγε να στραβώσει με όλους τους τρόπους. Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν τύπο που έκανε το ντεμπούτο του πριν κλείσει τα δεκαοκτώ του, στον ημιτελικό του Κυπέλλου του 2020, μέσα σε μια Τούμπα που κόχλαζε και στάθηκε όρθιος. Η όλη ιστορία του θυμίζει έντονα εκείνη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και επιμένω πως ο Μαρτίνς θα έπρεπε να τον εμπιστευτεί, όπως είχε κάνει ο Μπάγεβιτς με τον Μήτσο, αντί να ψάχνει για αντικαταστάτη του Ζοσέ Σα στο μεταγραφικό παζάρι.

Σήμερα, στα είκοσί του, ο Τζολάκης είναι ένας πλήρης γκολκίπερ - κάτι αδιανόητα σπάνιο για τέτοια ηλικία στη συγκεκριμένη θέση. Ρίξτε μια ματιά στην ημερομηνία γέννησης των βασικών τερματοφυλάκων των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης και θα με θυμηθείτε. Και εδώ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Μίτσελ που θα τον χρησιμοποιήσει, όπως όλα δείχνουν, και στους ζόρικους ημιτελικούς με την ΑΕΚ. Και μην ακούω για δανεισμούς και τέτοια. Η ώρα που ο Τζολάκαρος θα πάρει σπίτι του τη φανέλα του Ολυμπιακού με το νούμερο ένα δεν θα πρέπει να αργήσει.