Παράσχος: «Μπορεί να κάνει την ανατροπή ο Άρης αρκεί να μην κάνει κανένα λάθος ο διαιτητής πάλι»

Ο Γιώργος Παράσχος μίλησε για την μάχη του τίτλου και όχι μόνο. Αναφέρθηκε και στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Παράσχος: «Μπορεί να κάνει την ανατροπή ο Άρης αρκεί να μην κάνει κανένα λάθος ο διαιτητής πάλι»

Για τη μάχη του τίτλου και όχι μόνο μίλησε ο Γιώργος Παράσχος. Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής, Γιώργος Παράσχος, και μίλησε για το ντέρμπι της Λεωφόρου, τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, την εμφάνιση του Κωνσταντέλια αλλά και τη μάχη του τίτλου.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: «Το πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα. Ηταν τελείως ανοιχτό το παιχνίδι, παιζόταν η μπάλα πάνω-κάτω, αδιάκοπο τρέξιμο και πρέσινγκ και από τις δύο ομάδες. Ευχαριστήθηκα μετά από καιρό ένα παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι δύο προπονητές πήγαν με τη φιλοσοφία να παίξουν ανοιχτά και να κυνηγήσουν από το πρώτο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με αυτογκόλ στο 44’ και το γεγονός πως στην πρώτη επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε δεύτερο γκολ, εκεί δυσκόλεψαν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό.

Χθες δεν υστέρησε κανείς παίκτης στον ΠΑΟΚ, υπάρχει μια τρομερή ομοιογένεια. Φαινόταν πως όποιος έβαζε το πρώτο γκολ, θα είχε και το προβάδισμα για τη νίκη. Και ο Κοτάρσκι όσο περνάνε τα παιχνίδια, δείχνει ακόμη καλύτερος. Ακόμη και στην έξοδο που υστερούσε, πλέον έχει βελτιωθεί».

Για τη δουλειά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Είναι κοινό μυστικό πως πολλές ομάδες θέλουν να γίνουν σαν τον ΠΑΟΚ και να βγάζουν δικούς τους παίκτες. Αυτή η δουλειά είναι εδώ και 12 χρόνια και ειδικά από τότε που ήρθε και ο κύριος Σαββίδης. Εριξε χρήματα στις ακαδημίες και η δουλειά στον ΠΑΟΚ βγαίνει τα τελευταία 2-3 χρόνια».

Για τον Κωνσταντέλια: «Ο Κωνσταντέλιας δείχνει μια ωριμότητα και μια σοβαρότητα, ο ΠΑΟΚ όσο τον κρατάει θα ανεβαίνει η τιμή του. Από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται φαίνεται σαν να παίζει πολλά χρόνια.

Έχει πολλές δυνάμεις, παίζει σε πολλές θέσεις αλλά νομίζω αυτή πίσω του φορ είναι η θέση που του ταιριάζει. Ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει. Θα είναι έγκλημα για τον ΠΑΟΚ να τον πουλήσει από τώρα τον Κωνσταντέλια, με τον Τζόλη βιάστηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα ή για μια μεταγραφή, στο μυαλό του είναι πως θέλει να γίνει βασικός.

Όσο κάθεται στον ΠΑΟΚ, τόσο η τιμή του ανεβαίνει. Ο Κωνσταντέλιας έχει την τεχνική να παίξει στην Εθνική ομάδα ως δεκάρι και είναι ο παίκτης που μπορεί να παίξει καλύτερα σε αυτή τη θέση».

Για τον Παναθηναϊκό: «Δεν ήταν κακός ο Παναθηναϊκός, κακό τον έκανε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά το 3-0 χρειάζεται πολλά κουράγια και πολλούς παίκτες για να αντιδράσει. Δεν έχει την προσωπικότητα των παικτών να σηκώσει το ματς, είναι μια ομάδα που βασίζεται στην ομαδικότητά της».

Για τη μάχη του τίτλου: «Η ΑΕΚ δείχνει πολύ καλό πρόσωπο, αν επιστρέψουν οι τραυματίες της θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική. Τον Παναθηναϊκό δεν μπορούμε να τον ξοφλήσουμε, ο ΠΑΟΚ έχει μπει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου. Αυτός που με φοβίζει είναι ο Ολυμπιακός, δεν ξέρω αν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους».

Για το χατ-τρικ του Μάνου Γκαρθία: «Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη ο Μανού, παρότι δεν μας έπεισε στην αρχή όταν ήρθε. Το βιογραφικό του ήταν πολύ καλό. Μετά το χατ-τρικ θα δούμε έναν διαφορετικό Μανού Γκαρθία, έχει τα χαρακτηριστικά. Είναι ανοιχτή η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μπορεί να κάνει την ανατροπή ο Άρης αρκεί να μην κάνει κανένα λάθος ο διαιτητής πάλι και ακυρώσει κάποιο γκολ όπως στο πρώτο ματς».