Ολυμπιακός: Κάθε χρόνο του βγάζει τα... συκώτια ο Αστέρας

Ο Μαρτίνς μπήκε στη διαδικασία να δει ακόμη και τι έχει κάνει η ομάδα του απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης τα προηγούμενα χρόνια. Και διαπίστωσε ότι οι Αρκάδες είναι μια ομάδα που «ταλαιπωρεί» τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός: Κάθε χρόνο του βγάζει τα... συκώτια ο Αστέρας

Πάντοτε στην προετοιμασία ενός ματς δεν παίζουν ρόλο μόνο τα καθαρά αγωνιστικά κριτήρια ή τα κομμάτια της τακτικής. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο ψυχολογικός τομέας και η προσπάθεια ορισμένων προπονητών να δώσει έξτρα κίνητρα στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Ολυμπιακός απόψε (16/9, 20.30) φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Ένας Αστέρας που παραδοσιακά δυσκολεύει τη ζωή των «ερυθρολεύκων», είτε στην Αρκαδία, είτε στο Φάληρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν μπήκε στη διαδικασία να ρίξει μια ματιά στην προϊστορία των αναμετρήσεων των «ερυθρολεύκων» με τον Αστέρα. Και διαπίστωσε ότι ναι μεν δεν έχουν κερδίσει ποτέ οι Αρκάδες στο Καραϊσκάκη, αλλά τα τελευταία χρόνια έβγαζαν τα... συκώτια στους Πειραιώτες.

Κατά διαβολική σύμπτωση πέρσι τέτοια ημέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2017, ο Ολυμπιακός έφερνε 1-1 με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη και από τότε είχε αρχίσει για τα καλά η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Μπέσνικ Χάσι.

Ουσιαστικά, αυτό που διαπίστωσε ο Μαρτίνς ήταν ότι ο Ολυμπιακός από το 7-2 της σεζόν 2011-12 με το «καρέ» του Μιραλάς, η ομάδα της Τρίπολης έχει κατέβει στο φαληρικό γήπεδο βάζοντας σε κάθε ματς υψηλότατα εμπόδια. Εμπόδια τα οποία όμως πέντε στις έξι φορές τα πέρασαν με επιτυχία οι «ερυθρόλευκοι».

Είδε λοιπόν ο Μαρτίνς ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 τον Οκτώβριο του 2012 με μία «φωτοβολίδα» από φάουλ του Χολέμπας στο 43’.

Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0, με το σκορ να ανοίγει ο Τσόρι με πέναλτι στο 74’.

Τον Μάρτιο του 2015 ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0, με το σκορ εώς το 82’ να είναι στο 1-0.

Τον Νοέμβριο του 2015 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1, ανοίγοντας το σκορ ο Φορτούνης με πέναλτι στο 73’.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο στις καθυστερήσεις με 2-1 με γκολ του Μάριν, ανατρέποντας το 0-1 του 26’.

Και πέρσι στο 1-1 του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 93’ με γκολ του Τζούρτζεβιτς από το σημείο του πέναλτι.