Τα «διπλά» λάδι στη φωτιά και η απογοήτευση

Αποτελέσματα που ρίχνουν λάδι στη φωτιά για το πρωτάθλημα είχαμε σε Λεωφόρο και Νεάπολη.

Τα «διπλά» λάδι στη φωτιά και η απογοήτευση

Αποτελέσματα που ρίχνουν λάδι στη φωτιά για το πρωτάθλημα είχαμε σε Λεωφόρο και Νεάπολη. Πήρε αυτό που άξιζε ο απογοητευτικός Ολυμπιακός στο Περιστέρι.

Θα ξεκινήσουμε με την ορθή κίνηση της Σούπερ Λίγκας να αφιερώσει τη 19η και 20ή αγωνιστική στη μνήμη του Άλκη Καμπανού και στην προσπάθεια, όπως η ίδια αναφέρει στην ανακοίνωσή της, για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Καλές αυτές οι κινήσεις, ωραία τα λόγια, αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε για αλλαγή οπαδικής κουλτούρας όταν χθες οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στο Περιστέρι, οπαδοί της ΑΕΚ στη Νεάπολη και οπαδοί του ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ας καθίσουν κάτω επιτέλους όλοι και να δώσουν μια λύση, έτσι ώστε να μπορεί ελεύθερα ο κόσμος να πηγαίνει να παρακολουθεί την ομάδα που υποστηρίζει και μακριά από την έδρα της. Θα μου πείτε εδώ δεν μπορούμε να αποβάλουμε από τα γήπεδα αυτούς τους λίγους, οι οποίοι αντί να βλέπουν το παιχνίδι σημαδεύουν επί 90 λεπτά με το λέιζερ τον αντίπαλο προπονητή και τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

Στη Νεάπολη η ΑΕΚ έδειξε πως έχει βάθος στο ρόστερ της και μπορεί ο προπονητής Ματίας Αλμέιδα να περάσει παίκτες στο γήπεδο για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Αυτό έπραξε και όσοι ήρθαν από τον πάγκο χάρισαν ουσιαστικά το τρίποντο στην ΑΕΚ απέναντι σε έναν εξαιρετικό Ιωνικό που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε, είχε ευκαιρίες, σκόραρε και εάν κρατήσει την εμφάνιση, τότε μπορεί να κερδίσει πολλά. Στην επανάληψη βέβαια τα ρόστερ και η ποιότητα έκαναν τη διαφορά, με τον Αλμέιδα στο φινάλε να είναι ειλικρινής και να λέει πως άλλες φορές οι αλλαγές βγαίνουν κι άλλες όχι. Άλλωστε ο Αργεντινός θα μπορούσαμε να πούμε πως στην επανάληψη έκανε το αυτονόητο, ωστόσο έχει τα υλικά για να το κάνει, σε αντίθεση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Παναθηναϊκό. Μεταγραφές δεν έχουν γίνει και τώρα το… πληρώνει, αφού ήρθαν και τα διαδοχικά παιχνίδια του Κυπέλλου και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν έχει φρεσκάδα και τρεξίματα.

Ο ΠΑΟ μόλις πιέστηκε έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, όπως χθες στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο ακομπλεξάριστος ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε για να κάνει το παιχνίδι του, έχοντας εξαιρετική ψυχολογία σε αντίθεση με τους «πράσινους», που δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι. Το πιο σημαντικό βέβαια για τους «ασπρόμαυρους» είναι πως κατέβηκαν στην Αθήνα για να κερδίσουν και όχι για να μη χάσουν. Δεν έμειναν στο 0-1 του α’ μέρους και στην επανάληψη διέλυσαν τον χωρίς ψυχολογία, πλάνο και λύσεις Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι ήταν απογοητευτικός και δεν κατάφερε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην κορυφή. Ένας Ολυμπιακός χωρίς πλάνο με «βραχυκυκλωμένο» τον Χουάνγκ, ο οποίος σωστά έγινε αλλαγή, ωστόσο αποδεικνύεται περίτρανα πως η ομάδα του Πειραιά από την αρχή της σεζόν χωρίς τον Κορεάτη είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ένταση και ενέργεια, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ κι όταν προηγήθηκαν δεν διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους σκορ. Βέβαια και μετά το 1-1 τα περίμεναν όλα από τον Χάμες, ο οποίος είχε πείσμα και θέληση, αλλά δεν μπορούσε μόνος του να κερδίσει έναν Ατρόμητο ψυχωμένο, άριστα στημένο από τον Κρις Κόλμαν, ο οποίος διαχειρίστηκε άψογα το υλικό που έχει, έκανε σωστές κινήσεις και έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος με τους παίκτες του να τον δικαιώνουν.