Το μπλακ-άουτ και ο σεληνιασμένος

Η ΑΕΚ τιμώρησε τον «διαμαρτυρόμενο» Πανιώνιο και ο Κλωναρίδης έστειλε μήνυμα πως μπορεί να παίζει έστω και με τον Πόνσε στην ενδεκάδα…

Το μπλακ-άουτ και ο σεληνιασμένος

Παρατηρώντας την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ στο πρώτο της μισάωρο, κανείς δεν θα τολμούσε να προβλέψει το τελικό 4-0 ή διαφορετικά, κανείς δεν θα σκεφτόταν πως ο Πανιώνιος θα αποδιοργανωνόταν τόσο πολύ, παρουσιάζοντας μια αδιανόητη κατάρρευση σε όλες του τις γραμμές οδηγούμενος στην αυτοκαταστροφή.

Όχι βέβαια πως είναι ορθό να μειωθεί η επιτυχία της ΑΕΚ. Και πώς άλλωστε να συμβεί αυτό όταν οι τελικές της προσπάθειες είναι 23 (13) έναντι μόλις 3 (1) του αντιπάλου της. Φυσικά λοιπόν και η «Ένωση» κέρδισε δίκαια. Αλλά αυτό το μπλακ-άουτ των Νεοσμυρνιωτών δεν εξηγείται εύκολα. Εκτός κι αν τους επηρέασε τόσο πολύ το πανό της Original και όσα έγιναν στο ημίχρονο με τη διαμαρτυρία τους. Μπορεί.

Πάντως η συμπαγής τους άμυνα, που δεν επέτρεπε στους «κιτρινόμαυρους» να επιτεθούν από τον άξονα στο πρώτο μέρος, οδηγώντας τους συνεχώς στα πλάγια για σέντρες, μετατράπηκε στην επανάληψη σε ένα σκορποχώρι περιφερόμενων παικτών, που έψαχναν τις θέσεις και τους ρόλους τους στο χορτάρι. Σαν ένα μαγικό χέρι να τράβηξε το σχοινί που ένωνε αποτελεσματικά τη ζώνη άμυνά τους και αυτή να ξετυλίχτηκε σκορπώντας τους στους πέντε ανέμους.

Τους ήρθε και από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ο σεληνιασμένος Κλωναρίδης και τους αποτελείωσε. Η ήττα έγινε διασυρμός και η αγγαρεία (μετά το 2-0)… πάρτι για την ΑΕΚ.

Ο Βίκτωρας με τα πολλά που έκανε μέσα στον λίγο χρόνο που έπαιξε έστειλε και το μήνυμά του στον Ουζουνίδη: Πως πρέπει να τον εμπιστεύεται περισσότερο. Ενδεχομένως μαζί με τον Πόνσε στην ενδεκάδα, κάτι που δεν απέκλεισε ο Έλληνας τεχνικός απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου. «Ναι μπορούν να παίξουν μαζί στην ενδεκάδα», είπε.

Όσο για τον Ζοσέ Ανιγκό, εκείνος ανέλαβε, ιπποτικά, την ευθύνη της ήττας. Αλλά στην πραγματικότητα, ήταν έξω φρενών με τους ποδοσφαιριστές του και την αποδιοργάνωσή τους στο δεύτερο μέρος. «Με ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο 200% όχι ούτε καν στο 50%», είπε με οργή στη συνέντευξη Τύπου.

Πάντως, οι αλλαγές του στην επανάληψη δεν βοήθησαν τον Πανιώνιο. Αντίθετα του Ουζουνίδη του βγήκαν όλες αφού πέραν του πρωταγωνιστή Κλωναρίδη, καλώς ήταν και ο Τσόσιτς σαν χαφ ενώ ο Γιαννιώτας πήρε χρόνο για να αρχίζει να προσαρμόζεται.

Πλέον ακολουθεί ο Άγιαξ. Η πρεμιέρα στους ομίλους του Τσάμποιονς Λιγκ. Μια μεγάλη στιγμή, μια γιορτή για την ΑΕΚ. Χωρίς τον Λόπες και τον Λιβάγια, αλλά με τους Οικονόμου, Γαλανόπουλο, Γκάλο που έμειναν εκτός αποστολής με τον Πανιώνιο για το rotation.

Η αποτελεσματικότητα, η προσήλωση στον στόχο, η συγκέντρωση που εμφάνισαν οι «κιτρινόμαυροι» στο ματς με τον Πανιώνιο, θα πρέπει να είναι ο οδηγός και στο Άμστερνταμ. Και μόνο το γεγονός ότι δεν την «πάτησε» η «Ένωση» παραμονή του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνει την ωρίμανση των παικτών της και σε ψυχολογικό επίπεδο.