Πως ο Ολυμπιακός θα ξορκίσει το κακό με τον Αστέρα

Το καλύτερο αγχολυτικό για τον Ολυμπιακό είναι να σκοράρει νωρίς. Με τον Αστέρα και... γενικώς! Το παρελθόν διδάσκει, το fosonline το θυμίζει.

Πως ο Ολυμπιακός θα ξορκίσει το κακό με τον Αστέρα

Παραμονή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και λίγες μέρες πριν από την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ομίλου με την Μπέτις, αξίζει να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα που έχουν αξία και πρέπει να είναι στο μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού.

Στη φετινή περίοδο οι Πειραιώτες κοιτάζουν να αποφεύγουν τα περιβόητα χαμένα πρώτα ημίχρονα της περσινής σεζόν, τα οποία πληρώθηκαν ακριβά. Κι είναι αλήθεια ότι τα καταφέρνουν καλύτερα. Ενώ έχουν καταλάβει πόσο πιο εύκολη γίνεται η δική τους ζωή εάν το προβάδισμα που ψάχνουν το παίρνουν νωρίς, πριν από την ανάπαυλα. Στην Ευρώπη εναντίον της Λουκέρνης είχαν βάλει από νωρίς το πρώτο γκολ με τον Λάζαρο και σκόραραν άλλες δύο φορές πριν από το ημίχρονο για το τελικό 4-0.

Στην Ελβετία πάλι προηγήθηκαν νωρίς, στο 23΄με τον Λάζαρο, για να νικήσουν τελικά 3-1. Με την Μπέρνλι ήταν η εξαίρεση γιατί και στα δύο παιχνίδια τα ημίχρονα ήταν ισόπαλα, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγει κερδισμένος και από τα δύο ματς. Αλλά στη Σούπερ Λίγκα το παράδειγμα ήταν ξεκάθαρο. Με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα 0-0 το ημίχρονο, δύσκολα 1-0 στο τέλος. Με τον ΠΑΣ δύο γκολάκια στο πρώτο μέρος, 5-0 το τελικό σκορ του πάρτι!

Αλλά ας πάμε και στα ματς εναντίον του Αστέρα Τρίπολης τα τελευταία χρόνια στο Καραϊσκάκη για να θυμηθούμε τι είχε συμβεί και γιατί έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός ή πήρε τις νίκες με ζόρια. Πέρυσι ήταν 0-0 το ημίχρονο, ο Αστέρας προηγήθηκε με πέναλτι και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με πέναλτι στο 90'. Στο Κύπελλο το ματς ήταν στο 0-0 μέχρι το 71' μέχρι να σκοράρει ο Εμενίκε και τελικά να νικήσουν οι Πειραιώτες με 2-1.

Πρόπερσι: Ο Αστέρας προηγήθηκε 1-0 κι ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να φτάσει μέχρι το 90' για να νικήσει με το γκολ του Μάριν. Το 2015-16, ο Ολυμπιακός νίκησε μεν με 3-1 αλλά μέχρι το 73΄ήταν στο 0-0! Τότε έβαλε το πρώτο από τα δύο γκολ του ο Φορτούνης και στη συνέχεια ο Ιντέγε το τρίτο, για να μειώσει στο τέλος η ομάδας της Τρίπολης. Και μια χρονιά νωρίτερα ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 πιο άνετα από κάθε άλλη φορά.

Γιατί; Γιατί είχε βάλει γκολ από το 13΄ο Τσόρι και παρότι το ματς ήταν ανοιχτό με το 1-0 μέχρι το 83' που σκόραρε ο Φορτούνης, τουλάχιστον δεν υπήρχε τόση αγωνία όση τα επόμενα χρόνια. Μην πιάσουμε, δε, τα ματς της Τρίπολης, διότι εκεί την τελευταία διετία ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει καν. Και στην τελευταία νίκη του με 2-1 το 2016, είχε προηγηθεί στο... 1΄με τον Ερνάνι! Τρανταχτό παράδειγμα...

Πού καταλήγουμε; Ότι... αξίζει μια φορά στον Ολυμπιακό να μην του βγει η ψυχή για να νικήσει (αν νικήσει) την ομάδα της Τρίπολης. Που με το σπαθί της έχει κερδίσει τον σεβασμό των «ερυθρόλευκων», έστω κι αν δεν μπορεί να κερδίσει τους ίδιους.