ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 0-0: «Δάγκωσε» και στην Τούμπα!

Ο ΟΦΗ με υπέροχο Μανδά κράτησε τον ΠΑΟΚ στο 0-0, ενώ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Περέα για να πάρει το «διπλό».

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 0-0: «Δάγκωσε» και στην Τούμπα!

Ο εκπληκτικός ΟΦΗ με κορυφαίο τον γκολκίπερ Χρήστο Μανδά και ρεσιτάλ αμυντικής λειτουργίας σταμάτησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0) μετά την ισοπαλία που είχε πάρει και στη Λεωφόρο. Τρομερές αποκρούσεις σε σουτ του Ολιβέιρα από τον Μανδά, ενώ ο ΟΦΗ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Περέα σε τεράστια ευκαιρία για να φύγει νικητής! Σημαντική βαθμολογική απώλεια για τον ΠΑΟΚ που έχασε το σερί του και πολύτιμο έδαφος στη μάχη για να πλησιάσει προς την κορυφή.

Πολλές απουσίες και για τους δύο προπονητές, με τον Λουτσέσκου να επιλέγει τον Σβαμπ στα χαφ αντί του Ντάντας και τον Νταμπράουσκας να προτιμά τον Θοράρινσον και να αφήνει στον πάγκο τον Νέιρα. Πολύ δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο 2' είχε δοκάρι με τον Ολιβέιρα σε περιπετειώδη φάση στη συνέχεια με ευκαιρίες από Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ, αλλά τον Πορτογάλο να υποδεικνύεται οφσάιντ. Αν έμπαινε γκολ πιθανώς να μετρούσε μέσω VAR.

Στο 14' ο ΟΦΗ απείλησε με τον Ντίκο, έχοντας ανακόψει κάπως με τους πέντε χαφ το ρυθμό των γηπεδούχων. Στο 21' ο Μανδάς απέκρουσε το σουτ του Κωνσταντέλια, όπως και στο 27' την κεφαλιά του Ολιβέιρα. Εκπληκτική επέμβαση του Κοτάρσκι στο σουτ του Ντίκο στο 32' στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί μετά την ωραία κάθετη του Τοράλ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα και να κάνει φάσεις, ενώ σε κάθε γέμισμα οι στόπερ του ΟΦΗ έκοβαν. Με το ημίχρονο να λήγει δίχως τέρματα, καθώς δύο τελικές του Νάρεϊ ήταν πολύ άστοχες.

Ο ΠΑΟΚ είχε φάση με τον Νάρεϊ στο 48' σε μια ίδια εικόνα παιχνιδιού στο ξεκίνημα της επανάληψης. Πολύ κακό σουτ του Ολιβέιρα στο 54' με την ομάδα του να αγχώνεται. Νέο άστοχο σουτ του Νάρεϊ στο 55' και ο Λουτσέσκου έκανε διαρκώς έντονες παρατηρήσεις για πιο ορθόδοξο παιχνίδι από την ομάδα του. Και αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Μπράντον Τόμας για περισσότερες λύσεις στην αντίπαλη περιοχή. Με τον Ζίβκοβιτς να πηγαίνει αριστερός μπακ και να υπάρχει δίδυμο στην επίθεση.

Στο 66' ο Αουγκούστο σκόραρε με το κεφάλι, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε για οφσάιντ του Σάστρε που έκανε την ωραία σέντρα. Στο 75' ο Μανδάς έκανε έξοχη απόκρουση στο σουτ του Ολιβέιρα, ενώ στο 78' ο Βιεϊρίνια δοκίμασε από μακριά χωρίς τύχη. Ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 81' με τον Ντίκο που πλαγιοκόπησε αλλά η σέντρα σουτ δεν βρήκε συμπαίκτη.

Το ματς έγινε νευρικό και με εντάσεις, στο 87' ο Μανδάς μπλόκαρε την κεφαλιά του Κωνσταντέλια, ενώ στο 90' σε γρήγορη επίθεση του ΠΑΟΚ ο Αουγκούστο πέρασε για τον Τόμας με τον Μανδά να προλαβαίνει και να μπλοκάρει. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, με τον Μανδά να κάνει πάλι τρομερή απόκρουση σε σουτ του Ολιβέιρα στο 91! Στο 92' ο ΟΦΗ είχε δοκάρι σε αντεπίθεση με τον Ντίκο να περνάει στον Περέα που σούταρε προς την εστία και τράνταξε το δοκάρι στη μεγάλη ευκαιρία για το «διπλό»!

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 0-0

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: 9' Μεγιάδο, 46' Βούρος, 85' Νέιρα, 86' Ντίκο, 86' Ίνγκασον

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (73' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (65' Τόμας), Αουγκούστο, Σβαμπ (73' Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής (72' λ.τ. Γιαννούλης), Λάρσον, Μεγιάδο (56' Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ (73' Νέιρα), Θοράρινσον, Μπαλογιάννης, Ντίκο (90'+3' Τσιλιανίδης)