Ολυμπιακός: «Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών»

Τοροσίδης, Γιαννιώτης και Μασούρας σε περίπτερο της κλινικής «Ρέα» στον Πειραιά.

Ολυμπιακός: «Γίνε και εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών»

Περίπτερο στο κέντρο του Πειραιά έχει στήσει η κλινική «Ρέα» από το οποίο και κάνει ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών. Εδώ και χρόνια η μαιευτική γυναικολογική κλινική καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε να γίνει εξεύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Στόχος του κέντρου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα.

Στο περίπτερο της κλινικής «Ρέα» βρέθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Βασίλη Τοροσίδη, τον Ανδρέα Γιαννιώτη και τον Γιάννη Μασούρα, ενώ και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κυριάκος Δουρέκας έδωσε το παρών.

«Ο Ολυμπιακός δίνει πάντα το παρόν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, πόσο μάλλον σε μια τόσο πολύ σημαντική εκδήλωση για όλον τον κόσμο. Εμείς με τη σειρά μας κάναμε το καθήκον μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Να γίνουμε κι εμείς δότες! Ελπίζω να το δει όλος ο κόσμος, να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για κάποιους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν και να δώσουν κι εκείνοι 1-2 λεπτά από τη ζωή τους και να γίνουν κι εκείνοι δότες», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Τοροσίδης.

«Το βραχιόλι που φοράω είναι ίσως το πιο σημαντικό βραχιόλι. Θεωρώ πως είναι μια πάρα πολύ σωστή κίνηση. Ελπίζω να βοηθάει ολοένα και περισσότερος κόσμος σ’ αυτήν την προσπάθεια που γίνεται. Ελπίζουμε να έχει όλο αυτό μεγάλη ανταπόκριση, γιατί μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας», είπε με τη σειρά του ο πορτιέρε της ομάδας του Πειραιά, Ανδρέας Γιαννιώτης, ενώ τέλος, ο Γιάννης Μασούρας είπε: «Ο Ολυμπιακός στηρίζει πάντα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και νομίζω πως αυτό φαίνεται. Θεωρώ πως ο καθένας μας μπορεί να γίνει δότης μυελού των οστών και να σώσει ζωές».