Του κόσμου η «κάψα» σπρώχνει την ομάδα

Αναμφίβολα η παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο, ήταν από τα γεγονότα της αγωνιστικής που ξεχώρισαν.

Του κόσμου η «κάψα» σπρώχνει την ομάδα

Σαφώς και το ματς της ημέρας ήταν στην «ΟΠΑΠ Αρένα», αφού μιλάμε για το ντέρμπι της Αθήνας μεταξύ της δεύτερης ΑΕΚ και του πρώτου Παναθηναϊκού, ωστόσο εμείς θα σταθούμε στην «ερυθρόλευκη εκστρατεία» στη Μαγνησία για τον αγώνα του πρωταθλητή Ελλάδας στον Βόλο.

Του πρωταθλητή Ολυμπιακού που πριν από τα ματς της Κυριακής ήταν 10 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, που μέχρι να παίξει με αντίπαλο την ΑΕΚ στην «ΟΠΑΠ Αρένα» ήταν και αήττητος.

Παρόλα αυτά ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά εξαφάνισε τα εισιτήρια, κατέκλυσε το Πανθεσσαλικό Στάδιο και έδωσε την… κατεύθυνση και στους παίκτες του Ολυμπιακού.
Οι «ερυθρόλευκοι οπαδοί» με την «κάψα» τους για το πρωτάθλημα σπρώχνουν και τους παίκτες του Μίτσελ.

Κι αν για τους Έλληνες ή ακόμη και τον προπονητή, που έχει περάσει από το μεγάλο λιμάνι και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός, το σκηνικό στον Βόλο ήταν γνώριμο, φανταστείτε πώς θα ένιωσαν οι Χουάνγκ, Μπακαμπού, Μπιέλ, Ροντινέι για παράδειγμα μπαίνοντας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την καθιερωμένη προθέρμανση, βλέποντας τον κόσμο της ομάδας τους να έχει κάνει «κατάληψη» στις εξέδρες.

Της ομάδας που επαναλαμβάνουμε βρισκόταν 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό μέχρι και τη διεξαγωγή των αγώνων της Κυριακής. Εάν κάποιος εμφανιζόταν ξαφνικά στην Ελλάδα προχθές, θα νόμιζε πως και φέτος ο Ολυμπιακός, όπως αρκετές φορές έχει κάνει στο παρελθόν, έχει… καθαρίσει το πρωτάθλημα και έχει μεγάλη διαφορά στον πίνακα της βαθμολογίας από τους διώκτες του.

Είναι λογικό λοιπόν και οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με άλλον αέρα, έχοντας κι αυτόν τον κόσμο στο πλευρό τους.

Μάλιστα, η παρουσία των «ερυθρόλευκων» στον Βόλο είναι και μια συνέχεια της εικόνας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στα Χριστούγεννα. Ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα, όπως και προχθές στον Βόλο, ωστόσο την… παράσταση είχαν κλέψει στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες οι οικογένειες με τα παιδιά τους που παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι με την ομάδα της Τρίπολης.

Οι φίλοι των Πειραιωτών σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι δίπλα στους παίκτες και τον Μίτσελ και τους δείχνουν τον δρόμο…

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η προχθεσινή αναμέτρηση στον Βόλο ήταν μια «επανάληψη» του αγώνα του α’ γύρου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Απλά στο παιχνίδι του α’ γύρου η μπάλα δεν πήγαινε μέσα με τίποτα (σωρεία ευκαιριών και δύο δοκάρια), ειδικά στο β’ ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του, και έτσι ο Βόλος κατάφερε και πήρε τον βαθμό (1-1).

Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως προχθές εμφανίστηκε ξανά ένας Ολυμπιακός αποφασιστικός, σίγουρος στο παιχνίδι του και με ψυχολογία των παικτών στα ύψη. Σαφώς και το σερί νικών έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο σκέψης στο μεγάλο λιμάνι, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο σιγουριά στις ενέργειές τους και για αυτό εκτός από γκολ βλέπουμε πλέον και ωραίες συνεργασίες, που φυσικά θέλει να παρακολουθεί και ο κόσμος από τους ποιοτικούς παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού.