Οριακή αλλά δίκαιη επικράτηση

Η καλύτερη «στα σημεία» ΑΕΚ επικράτησε σε χαμηλής ποιότητας ντέρμπι του Παναθηναϊκού, του έσπασε το αήττητο και μάζεψε τη διαφορά.

Οριακή αλλά δίκαιη επικράτηση

Με μεγάλες προσδοκίες αναμενόταν το ντέρμπι πρωτοπόρων της φετινής Σούπερ Λίγκα. Η δεύτερη ΑΕΚ κόντρα στον πρώτο Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να έχουν παρουσιάσει ποιοτικά δείγματα γραφής μέχρι στιγμής στη σεζόν. Στην πράξη, ωστόσο, όλα ξεκίνησαν κυριολεκτικά ως «τοπίο στην ομίχλη» και εξελίχθηκαν ανάλογα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Σε παιχνίδι όπου δεν υπήρχε παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών, μόνοι τους οι φίλοι της ΑΕΚ «κατάφεραν» να καθυστερήσει η έναρξη του ματς 12 λεπτά εξαιτίας ρίψης καπνογόνων και άλλα επτά λεπτά όταν επιτεύχθηκε το γκολ του Ορμπελίν Πινέδα. Κλασικό «ατελείωτο» ελληνικό ντέρμπι…

Εντός των γραμμών του γηπέδου της «Αγια-Σοφιάς» δεν ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Οι αριθμοί λένε σε αυτήν την περίπτωση την αλήθεια για την μπάλα που παίχτηκε ανάμεσα σε «κιτρινόμαυρους» και «πράσινους». Δύο κλασικές ευκαιρίες κατέγραψαν οι δύο αντίπαλοι σε… 120 λεπτά που βρίσκονταν στο χόρτο. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων σουτ του Μπερνάρ στο 54’ απέκρουσε ο Αθανασιάδης και το δοκάρι του Ιωαννίδη στο 98’. Για την ΑΕΚ ο Ορμπελίν Πινέδα στο γκολ, όπου βέβαια φέρει μεγάλη ευθύνη και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, και ο Γκαρσία που νικήθηκε σε πέναλτι στο 100’ από τον Μπρινιόλι.

Ό,τι καλό έγινε ποιοτικά στον αγώνα αφορά στο διάστημα μετά το 80’, οπότε αναγκάστηκε ο Παναθηναϊκός να πάρει ρίσκα και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Δεν τα κατάφερε και η ΑΕΚ, καλύτερη «στα σημεία», ανταμείφθηκε με την οριακή αλλά δίκαιη επικράτηση που τη βάζει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, που πλέον απώλεσε το αήττητο στη σεζόν.

Το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά με το πέρας της 17ης αγωνιστικής, δεδομένου πως ακολουθούν φορτσάτοι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Δεδομένος πλέον ο ανταγωνισμός στο υψηλό επίπεδο, με την ελπίδα να φέρει και καλύτερα παιχνίδια, τουλάχιστον ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.